Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία του 5ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο στις Γούβες Ηρακλείου.

Το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης, συμφωνα με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει την παραπάνω δράση και πιστεύει ότι η συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και για τη διαφοροποίηση του Κρητικού τουριστικού προϊόντος

Το Παγκρήτιο Φόρουμ έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων με τους μεταποιητές, τυποποιητές προϊόντων του πρωτογενή τομέα και αγροτών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής.

Το 5ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, Το Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ περιλαμβάνει συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και έκθεση Κρητικών προϊόντων.

Η συμμετοχή στο 5ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ είναι ΔΩΡΕΑΝ. Απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπεύθυνη κα Λένα Στεφανουδάκη τηλ: 2810 247034, [email protected] και στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: www.ebeh.gr.