Με λαμπρότητα ξεκίνησαν στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επανάστασης του 1821.

Στις 08:30 το πρωί, στο Φρούριο του Φιρκά πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με άγημα του Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας,  η έπαρση της σημαίας  Ακολούθησε επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.

Λίγο πριν την έναρξη της στρατιωτικής και μαθητικής παρέλασης στα Χανιά στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, ενώ λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, αγημάτων του στρατού και κρητικών συλλόγων.

Ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις,  κατέθεσε πρώτος στεφάνι στο μνημείο. Ακολούθησε, εκ μέρους των βουλευτών Χανίων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης και άλλοι πολιτειακοί εκπρόσωποι. Από το ΠΟΤΑΜΙ, αντί για στεφάνου κατατέθηκε χρηματικό ποσό για το κρητικό Παιδικό Χωριό SOS.

Ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος στο μήνυμα της σημερινής επετείου σημείωσε: «Σήμερα εορτάζουμε την εθνική επέτειο που συμβολίζει τις αξεπέραστες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Ταυτόχρονα γιορτάζουμε τις μεγάλες αξίες που έχει κάθε σύγχρονο κράτος το οποίο κατακτήσαμε με την επανάσταση του 1821, τις άξιες της δημοκρατίας της ισότητας και της αλληλεγγύης. Αυτές είναι οι κοινές αξίες στο μεγάλο ευρωπαϊκό μας σπίτι. Σήμερα, σε μια περίοδο κρίσης, αυτές οι αξίες αποτελούν την αξεπέραστη κληρονομιά πάνω στην οποία πρέπει να προσκολληθούμε».

Μετά την κατάθεση στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας και Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook