Με ταχείς ρυθμούς αναμένεται να προχωρήσουν οι συζητήσεις μεταξύ Δήμου Χανίων, ΤΑΙΠΕΔ και Υπουργείου Οικονομίας για την παραχώρηση του πρώην ψυχιατρείου στον Δήμο Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως η έκταση των 120 στρεμμάτων του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων, είχε παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να εκποιηθεί και να  «αξιοποιηθεί» από ιδιώτες.

Και αυτό παρά το καθολικό αίτημα για παραχώρηση και των κτιρίων που έχουν συνολικό εμβαδόν σχεδόν 14.000 τετραγωνικών μέτρων, στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα στο παρελθόν είχε γίνει και σχετική μελέτη με προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των Χανίων.

Πριν από λίγες ημέρες και μετά από το αίτημα του Δήμου Χανίων να του παραχωρηθεί για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών μεταξύ των οποίων και για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών, με παρέμβαση του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη στο ΤΑΙΠΕΔ, ανακοινώθηκε πως το Ταμείο συμφώνησε για την παραχώρηση, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε σήμερα ο κ.Σταθάκης

 

Όμως οι σχετικές διαδικασίες για τους όρους και το πώς θα γίνει η παραχώρηση πρέπει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς, ειδικά εάν, κάποια από τα πολλά κτίριά του, θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων- που θα έρθουν στα νότα παράλια των Χανίων από την βόρεια Αφρική, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη όλων των δημάρχων του νομού.

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια σύσκεψη,  για την φιλοξενία προσφύγων εκεί, διαφώνησε κατηγορηματικά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ζητώντας να αξιοποιηθούν τα κτίρια  για την στέγαση φοιτητών του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook