Η αλήθεια για την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την επιχειρηματικότητα είναι κάπως αντίστοιχη με τη σχέση που έχει ο διάβολος με το λιβάνι.

Κι ενώ σε άλλα μέτωπα μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις περισσότερες κωλοτούμπες(…) από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και το αριστερό ξύλο των ΜΑΤ,ως και το θέμα των παρελάσεων ή τις σχέσεις του κόμματος με την εκκλησία,στην επιχειρηματικότητα μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά…

Με τον “κάθε” Σκουρλέτη να αντιμετωπίζει ως λεπρούς τους επιχειρηματίες και επενδυτές.

Έτσι τα μαντάτα είναι μαύρα.

Η τραγικά κατακόρυφη αύξηση των λουκέτων επιχειρήσεων στη ως τώρα αποτυπώνει με τον πιο αδυσώπητο τρόπο την σημαντική επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας. 

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή της Κυριακής”, για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι περισσότερες κατά 4.000 από αυτές που ανοίγουν, καθώς κάποιες δραστηριότητες σταματούν οριστικά, κάποιες άλλες μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες και άλλες εισέρχονται στη σφαίρα της παραοικονομίας, της αδήλωτης εργασίας και των αδήλωτων εισοδημάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου  στο διάστημα από 1/1/2016 ως 22/3/2016 διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08%(!!!)  υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. 
Μάλιστα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα πραγματικά “λουκέτα” δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα από τα καταγεγραμμένα, καθώς πολλές επιχειρήσεις “κατεβάζουν ρολά” χωρίς να το δηλώσουν, αφού χρωστούν σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και τράπεζες.   

Κι εσείς αγαπητοί σύντροφοι μας μιλάτε για ανάπτυξη.

Ξέρετε κι από τέτοια;

Ποια ανάπτυξη λοιπόν; 

Της επαναπρόσληψης των εργαζομένων της ΕΡΤ του 4% ή μήπως της πρόσληψης των καθαριστριών (;) με τους και τις οποίες δεν έχω τίποτα προσωπικό,αλλά όπως αυγά δεν βάφονται μόνα τους (…) έτσι και ανάπτυξη με αυτούς τους όρους,τις αντιλήψεις και τις πολιτικές δεν θα ρθει ποτέ… 

Ο Κωνσταντίνος Γ.Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook