Με αφορμή τον 3ο Πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό συλλογικής ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ, με τίτλο «Μελέτα, μα έχε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου στη ζωή», δημιουργήθηκε η  ομάδα Γενικού Λυκείου Κισάμου η οποία επέλεξε να ασχοληθεί με  το προσφυγικό.

Η εργασία θα παρουσιαστεί στο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ, τον Απρίλη.

Καθημερινά οι μαθητές συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, τα πρωινά στον χώρο του Λυκείου.

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

·         Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης: Ατομικά νερά, ατομικοί χυμοί, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, κονσέρβες, ατομικές μαρμελάδες, παιδικές τροφές, διάφορα σνακ, μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη.

·         Είδη προσωπικής υγιεινής: Χαρτί υγείας, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια και διάφορα είδη υγιεινής.

·         Παιδικά είδη: Μωρομάντηλα, πάνες, μπιμπερό, κόλλες Α4, μαρκαδόροι κλπ.

·         Ρουχισμός: Κουβέρτες, υπνόσακοι, ρούχα και εσώρουχα, παπούτσια

·         Μιας χρήσης: Πιρούνια, κουτάλια πιάτα και ποτήρια μιας χρήσης.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:

Ασφυκτική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είναι κυριολεκτικά σε κατάσταση εγκλωβισμού στην χώρα μας εξαιτίας της εφαρμογής των αποφάσεων της Ε.Ε. Η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλει να μείνει στην χώρα μας αλλά να πάει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων καθημερινά αυξάνεται. Καραβιές ξεριζωμένων, χιλιάδες οικογένειες με  παιδιά στοιβάζονται σε hot spots, σε πλατείες, σε γήπεδα και σε ακατάλληλες υποδομές, έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή, πέφτουν θύματα διαφόρων κυκλωμάτων, περπατάνε πάνω στις εθνικές οδούς με προορισμό την Ειδομένη και περνούν με το σταγονόμετρο τα σύνορα.

 Τα κύματα των ξεριζωμένων είναι προϊόν των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Σε αυτούς τους πολέμους συμμετείχαν και οι ελληνικές κυβερνήσεις παραχωρώντας βάσεις (βάση της Σούδας) και άλλες ευκολίες για την διεξαγωγή των πολέμων. Άρα κοινή αιτία της προσφυγιάς και της μετανάστευσης είναι φαινόμενα, με κύριο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που έχουν την ρίζα τους στο ίδιο το σύστημα. 

 Να σταματήσει τώρα το έγκλημα! Αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

Η αλληλεγγύη να γίνει κανόνας! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές δεν έχουμε εχθρό τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον αλλόθρησκο, τον αλλόχρωμο. Δεν μας κλέβουν αυτοί το ψωμί απ’ το τραπέζι, δεν είναι αυτοί η αιτία για την επίθεση στην ζωή και τα δικαιώματα μας. Έχουμε κοινό εχθρό, το ίδιο το σύστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook