Αυτό που συμβαίνει φέτος στον Κύδωνα Χανίων δεν έχει προηγούμενο, αφού η ομάδα του Κώστα Σδράκα ηττήθηκε ξανά στο φινάλε της αναμέτρησης, αυτή τη φορά από την Ηλυσιακό.

Παρά την ήττα με 75-74 ο Κύδων κράτησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ιστορική ομάδα από τα Ιλίσια.

Η ενημέρωση του Κύδωνα για το παιχνίδι:

Ακόμα ένα παιχνίδι – θρίλερ έπαιξε ο Κύδωνας Χανίων, με αντίπαλο αυτή τη φορά, τον Ηλυσιακό. Η ομάδα του Κώστα Σδράκα ηττήθηκε με 75-74 από τον Ηλυσιακό και αυτό ήταν το τρίτο στη σειρά παιχνίδι που χάνει ο Κύδωνας, είτε στο καλάθι, είτε στον πόντο, στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος!

Το θετικό ήταν ότι ο Κύδωνας Χανίων κράτησε τη διαφορά των δύο πόντων του πρώτου αγώνα με τον Ηλυσιακό (είχε κερδίσει 67-65 στον Κλαδισό) και έχει το «πάνω χέρι» σε περίπτωση ισοβαθμίας, μολονότι, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αναμένεται ένα απίστευτο «θρίλερ», με τους Κύδωνα, Ηλυσιακό και Έσπερο Λαμίας να διεκδικούν την παραμονή.

Στο ματς με τον Ηλυσιακό, ο Κύδωνας που πήγε με πολλές απουσίες στην Αθήνα, εμφανίστηκε κάκιστος και χωρίς ψυχή στο πρώτο ημίχρονο. Η τραγική παρουσία του συνδυάστηκε με ένα σκορ 46-36 υπέρ των γηπεδούχων στο 20’.

Από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Κώστα Σδράκα άρχισαν να αφυπνίζονται μειώνοντας τη διαφορά. Το παιχνίδι έφτασε και στην ισοπαλία και οι δύο ομάδες έπαιζαν την τύχη τους, πόντο-πόντο.

Στα 15’’ πριν το τέλος, ο Ηλυσιακός έχασε (με το σκορ στο 75-74), δύο βολές, ενώ στη συνέχεια εκδήλωσε επίθεση ο Κύδωνας, με τον Τσαρουχά να αστοχεί αλλά τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για φάουλ στον Τσαρουχά, 3’’ πριν το τέλος!

Η ομάδα των Χανίων πάντως συνεχίζει την προσπάθεια παραμονής που θα μπορούσε να είχε καθαρίσει εάν κέρδιζε, έστω, ένα από τα τρία τελευταία ματς που έχασε στον πόντο.

10ΛΕΠΤΑ: 26-15, 46-36 (ΗΜΙΧΡ.), 65-61, 75-74 (ΤΕΛ.ΑΠΟΤ.)

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ν.ΧΑΤΖΗΠΑΝΗΓΥΡΗΣ): Χουγκάζ, Άρχος 13 (2), Χατζηβέρογλου 4 (1), Γκόλιας 1, Χούμας 20 (4), Παπαφωτίου 3 (1), Μαλτέζος 19, Πέζος, Τρίχας 5 (1), Φουστέρης 8.

ΚΥΔΩΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Κ.ΣΔΡΑΚΑΣ): Χοχλάκης, Υφαντόπουλος 9 (3), Αλεξίου 17 (2), Παπαμαστοράκης, Ζανιδάκης  3 (1), Τσαρουχάς 18 (5), Γκιούλης, Μπαγάκης 3 (1), Κολαρετάκης 2, Αδοντάκης 17, Λιονάκης 2, Κοντογιάννης.

Φωτ. Νίκος Βαμιανάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook