Σε μια σειρά από δράσεις που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τον εμπορικό κόσμου του Ρεθύμνου αποφάσισε να προχωρήσει το Επιμελητήριο Ρεθύμνου στη τακτική συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην υπό ίδρυση αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝTΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ», με σκοπούς την προαγωγή του θεσμού της διαμεσολάβησης ως εναλλακτικής μεθόδου επίλυσης διαφορών σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, τη διεξαγωγή συνεδρίων και εκδηλώσεων, την προσφορά κατάρτισης και υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση κ.α.

2.- Υπέδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού διαφορών καταναλωτών του Δήμου Αγ. Βασιλείου, ως εξής: α) Παναγιώτης Γκαλονομάκης, ως τακτικός, β) Βασίλειος Μαβίδης, ως αναπληρωματικός.

3.- Ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ν. Ρεθύμνης με το ποσό των 5.000,00 (πέντε χιλιάδων) ευρώ, για κάλυψη αναγκών οργάνωσης και λειτουργίας της.

Ενέκρινε, επίσης, τη δωρεάν παραχώρηση χώρου γραφείου σε κτίριο του Επιμελητηρίου για στέγαση των υπηρεσιών της.

4.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης με το ποσό των 3.000,00 (τριών χιλιάδων) ευρώ, για κάλυψη λειτουργικών του αναγκών και συνέχιση της δράσης προώθησης και προβολής των Κρητικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.
Ενέκρινε, επίσης, την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των δράσεων του Συνδέσμου στο Ρέθυμνο και την από κοινού συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα ανάπτυξης εξαγωγικού εμπορίου.

5.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Κέντρου Κρητικής Λαϊκής Τέχνης, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος, με το ποσό των 1.500,00 (χιλίων πεντακοσίων) ευρώ, για κάλυψη οικονομικού του ελλείμματος και συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του.

6.- Ενέκρινε τη συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης τεσσάρων αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο, οι οποίες συνέβαλαν στην όχι μόνο στην ανάπτυξη του αθλητισμού, στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, αλλά, κυρίως, στην τουριστική προβολή του τόπου μας.

Αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο, ενέκρινε:
α) Την επιχορήγηση του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνης (ΣΚΟΡ) με το ποσό των 5.000,00 (πέντε χιλιάδων) ευρώ, για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης του 3ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «ΡΕΘΥΜΝΟ 2011» που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες (11 – 18 Ιουλίου 2011).
β) Την επιχορήγηση του Πανεπιστημίου Κρήτης με το ποσό των 2.000,00 (δυο χιλιάδων) ευρώ, για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης των Πανελληνίων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων αντισφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ποδοσφαίρου 5Χ5 και Beach Volley που πραγματοποιήθηκαν στις 23 – 25 Μαΐου 2011.
γ) Την επιχορήγηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) με το ποσό των 2.000,00 (δυο χιλιάδων) ευρώ, για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley “MASTERS Ρεθύμνου” που πραγματοποιήθηκε στις 8 – 10 Ιουλίου 2011.
δ) Την επιχορήγηση της αστικής, μη κερδοσκοπικής, εταιρείας ΑΓΩΝΑΣ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ με το ποσό των 500,00 (πεντακοσίων) ευρώ, για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης του 2ου Διεθνούς Ορεινού Αγώνα “PSILORITIS RACE” που πραγματοποιήθηκε στις 28 – 29 Μαΐου 2011.

7.- Ενέκρινε, τέλος, την επιχορήγηση του Νηπιαγωγείου Επισκοπής με το ποσό των 1.000,00 (χιλίων) ευρώ, εις μνήμη και αντί στεφάνου Γεωργίου Κελαϊδή, πεθερού του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Δημητρίου Προβιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook