Με θετικά μηνύματα για τη χώρα μας σχετικά με την επερχόμενη τουριστική σεζόν, έκλεισε και η μεγάλη έκθεση της Ρωσίας.

Η σταδιακή ανάκαμψη του Ρωσικού ρεύματος δείχνει γεγονός και το ενδιαφέρον για την Ελλάδα ήταν κάτι περισσότερο από έντονο.

Οι μεγάλοι Tour Operators καταγράφουν αύξηση στη ζήτηση της τάξης του 30%, ωστόσο, παραμένουν ορισμένα ερωτηματικά κυρίως σε ό,τι αφορά τα σημαντικά τεχνικά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως είναι η έκδοση βίζας και οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις.

Ερωτηματικό επίσης παραμένει και το πώς θα εξελιχθεί η πορεία του εθνικού νομίσματος της Ρωσίας, αφού οι παρεμβάσεις στο ρούβλι, θα έχουν αντίκτυπο και στην γενικότερη ταξιδιωτική κίνηση των Ρώσων τουριστών.

Από τα βασικά πλεονεκτήματα που καλείται να εκμεταλλευτεί η χώρα μας, είναι η αναδιάταξη που αναμένεται στο Ρωσικό τουριστικό ρεύμα με δεδομένο το κλείσιμο παραδοσιακών προορισμών όπως είναι για παράδειγμα η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Οι σχετικές επαφές της Chnaris Hotel Management, Development & Consulting που εκπροσωπεί 32 ξενοδοχειακές μονάδες απ’ όλη την Ελλάδα, δείχνουν ότι βαίνουμε σε μια καλύτερη σεζόν σε σχέση με το 2015, με τον Ζαχαρία Α. Χνάρη να δηλώνει:

«Μετά τα θετικά μηνύματα του Βερολίνου, έρχεται και η έκθεση MITT της Μόσχας να συμπληρώσει το παζλ με την εικόνα του 2016. Θετικά και αισιόδοξα τα μηνύματα που παίρνουμε και όλοι πλέον ελπίζουμε σε μια καλύτερη χρονιά, αρκεί φυσικά να μην συμβεί κάτι αρνητικό με επίκεντρο τη χώρα μας.

Δεν θα πρέπει φυσικά και να παραβλέπουμε ότι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν αρκετά θέματα ανοικτά και η ρευστότητα αυτή ελπίζουμε να μην επηρεάσει την παγκόσμια τουριστική κίνηση.

Από την πλευρά μας, είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι για να γίνουμε για μια ακόμα χρονιά οι παγκόσμιοι πρεσβευτές της Ελλάδας και να δώσουμε στους ξένους επισκέπτες της χώρας μας, αυτό που ζητάνε: Αξέχαστες ημέρες αληθινών διακοπών που θα τους δημιουργήσουν ευχάριστες αναμνήσεις για μια ζωή!»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook