Τελευταία ενημέρωση 11.13

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, στην Κύπρο, πραγματοποίησε στις 8.30 το πρωί, αεροσκάφος της EgyptAir, λόγω υπόθεσης αεροπειρατείας.  

Δράστης της αεροπειρατείας είναι Ιμπραήμ Ζαμάχα, ο οποίος φέρεται να είναι Λίβυος. Η αεροπειρατεία δεν έχει να κάνει με τρομοκρατία στο αεροσκάφος της Egypt Air, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, η αεροπειρατεία φαίνεται ότι γίνεται για προσωπικούς λόγους, καθώς ο αεροπειρατής ζήτησε να στείλει επιστολή στην Κύπρια πρώην σύζυγό του.

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, ο αεροπειρατής έριξε από το αεροπλάνο επιστολή, ζητώντας από την Αστυνομία να την παραδώσει στην Κύπρια πρώην σύζυγό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κύπρια μεταφέρεται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής φέρεται να ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Κύπρο.

Νωρίτερα…

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους, εκτός από πέντε μη αραβικής καταγωγής επιβάτες, 3 Βρετανοί, ένας Ιταλός κι ένας Ιρλανδός και το επταμελές πλήρωμα. 

Στο χώρο του αεροδρομίου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις ασφαλείας, ενώ οι κυπριακές αρχές έχουν συστήσει κέντρο διαχείρισης της κρίσεως.

Στο αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξάνδρεια – Κάιρο (πτήση MS181), επέβαιναν 62 άτομα (55 επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος). Σύμφωνα με πληροφορίες των κυπριακών μέσων ενημέρωσης, εντός του αεροπλάνου βρίσκεται τουλάχιστον ένας άνδρας, ζωσμένος με εκρηκτικά.

Το αεροσκάφος βρίσκεται απομονωμένο, σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου, το οποίο έχει κλείσει. Οι πτήσεις με προορισμό τη Λάρνακα προσγειώνονται πλέον, στο αεροδρόμιο της Πάφου.


 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook