Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Κρήτης, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 8 Μαΐου 2016, και στην οποία προεδρεύει ο  Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κος Απόστολος Βουλγαράκης ανακοίνωσε τους πρώτους χορηγούς της διοργάνωσης:

Μέγας Χορηγός του Μαραθωνίου Κρήτης είναι η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. -  Επιτραπέζιο Νερό «Samaria». 
 
Η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. εκτός από τις χορηγικές παροχές προς την Ο.Ε., παρουσίασε την ετικέτα με το λογότυπο του Μαραθωνίου που κοσμεί  5.000.000 μπουκάλια νερού των 500 ml. και διανέμεται σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη. 
Επίσημος Φορέας - Χορηγός ακτοπλοϊκής μετακίνησης είναι οι εταιρείες ΑΝΕΚ LINES και Blue Star Ferries
  
Η ΑΝΕΚ LINES & Blue Star Ferries προσφέρουν στους συμμετέχοντες και τα συνοδευτικά πρόσωπα  ( αθλητές , συνοδοί ,παιδιά) για τον Μαραθώνιο Κρήτης και για το διάστημα από 3 μέχρι 11/05/16 στο δρομολόγιο από Πειραιά  προς Χανιά και Ηράκλειο και αντίστροφα:

•    50% έκπτωση για την μετακίνηση των προσώπων.
•    50% έκπτωση στη μεταφορά των ΙΧ και μέχρι συγκεκριμένου αριθμού σύμφωνα με το αίτημα της Ο.Ε.
•    Επίσης, επιλογή αθλητικού μενού εντός των πλοίων και πρωινού πριν την αποβίβαση σε εξαιρετική τιμή ( προσοχή: η ενημέρωση για την παραπάνω προσφορά των μενού θα γίνει πριν την έκδοση των εισιτηρίων από τους ενδιαφερόμενους.)

Οι παραπάνω κρατήσεις για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση θα γίνουν από το γραφείο της Ο.Ε. αφού πρώτα έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στον Μαραθώνιο Κρήτης.

Επίσημος Φορέας - Χορηγός οδικών εσωτερικών μετακινήσεων είναι  το  «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε»
 
Προσφέρει στους συμμετέχοντες και τα συνοδευτικά πρόσωπα  ( αθλητές , συνοδοί ,παιδιά) για τον Μαραθώνιο Κρήτης:

•    Παροχή 50% έκπτωσης στο κόστος μετακίνησης μετ’ επιστροφής στα τακτικά δρομολόγια των ΚΤΕΛ για όλους τους προορισμούς της Κρήτης ( μετά από συνεργασία με το αντίστοιχο ΚΤΕΛ του Ηρακλείου). Η προσφορά ισχύει για το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα, 7 – 9/05/16. Οι ενδιαφερόμενοι για να τύχουν την έκπτωση, θα πρέπει να προσκομίσουν στα εκδοτήρια την επιβεβαίωση που λάβανε ηλεκτρονικά από την Ο.Ε. για τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο μαζί με την ταυτότητα τους. 
•    Επίσης, προσφέρει τη δωρεάν μετακίνηση από το λιμάνι των Χανίων στο κέντρο της πόλης, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7/5/16 το πρωί, κατά την άφιξη του πλοίου από τον Πειραιά.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τους παραπάνω χορηγούς για την εξαιρετική υποστήριξη που παρέχουν στο  μεγάλο αθλητικό - συμμετοχικό, κοινωνικό , πολιτιστικό, και τουριστικό γεγονός της Κρήτης