Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στις αρχές ασφαλείας της Κύπρου, καθώς λίγο πριν τις 9 το πρωί προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αεροσκάφος τύπου Airbus A320 της Egyptair, στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της Egyptair στο Twitter, ο αεροπειρατής εξακολουθεί να κρατά ομήρους μέλη του πληρώματος και τέσσερις επιβάτες -δύο Βρετανούς, έναν Ιρλανδό και έναν Ιταλό. Όλοι οι άλλοι επιβάτες απελευθερώθηκαν. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι -56 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.

Επικαλούμενο το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA, το Reuters μετέδωσε πως ο αεροπειρατής είναι ένας 59χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος ζήτησε πολικό άσυλο. Όπως προκύπτει, τα κίνητρα του δράστη είναι προσωπικά. Τόσο το Reuters όσο και αλλά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο αεροπειρατής ζήτησε να επικοινωνήσει με την Κύπρια πρώην σύζυγό του και να της παραδώσει μία τετρασέλιδη επιστολή. Η γυναίκα βρίσκεται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο.

Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας απέρριψε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε συνεχή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, ενώ νωρίς το πρωί επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι οι κυπριακές αρχές κάνουν τα πάντα ώστε όλοι οι επιβαίνοντες να απελευθερωθούν σώοι, σημειώνοντας ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια. Ερωτηθείς εάν το περιστατικό αφορά προσωπική υπόθεση του δράστη με μία γυναίκα, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε χαριτολογώντας πως «όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα».

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε το πρωί, την ώρα που το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο. Ο αεροπειρατής ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στη Λάρνακα, απειλώντας να ανατινάξει τα εκρηκτικά τα οποία, όπως υποστήριξε, φέρει επάνω του.

Tο αεροσκάφος προσγειώθηκε στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν το Εθνικό Κέντρο Κρίσεων και οι αρχές. Το αεροδρόμιο έκλεισε και όλες οι πτήσεις προωθήθηκαν στο αεροδρόμιο της Πάφου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook