Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, συναντά τον Φωτογράφο Χάρη Κακαρούχα την Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, αμφιθέατρο 1ου ορόφου) ο οποίος θα παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του.

Η παρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «Ο φωτογραφικός χρόνος της Νοσταλγίας» η μνήμη ως αφετηρία Α-λήθειας, που πραγματοποιείται από 4 -13 Απριλίου στην Πύλη Sabbionara , Κουμ Καπί. 

Η έκθεση  ήταν ενταγμένη στο θεματικό πλαίσιο της περσινής διοργάνωσης του Athens Photo Festival με τίτλο REFRAME MEMORY.

Συνδιοργάνωση: Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

Είσοδος ελεύθερη

Ο Χάρης Κακαρούχας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Χαρτογραφία στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, Θεωρία Χρώματος και Οπτική Αντίληψη στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (M.Sc.) και Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο του Derby (Ph.D) με τίτλο διατριβής ‘Προσωπογραφία: Χαρτογραφώντας τον Εαυτό’. Έχει ακόμα εκπαιδευτεί σε διάφορες πρακτικές εικαστικής θεραπείας στο (Voicing, Art & Therapy, Freedom and Learning love Institutes).

Η φωτογραφική του δουλειά έχει δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1997 εκδόθηκε απο τις εκδόσεις Φωτοχώρος το πρώτο λεύκωμα του με τίτλο ‘Στα Μονοπάτια του Χρόνου’, ενώ ακολούθησε από τις εκδόσεις Άπειρον το ‘Μετέωρος χρόνος. Ένα πορταίτο της Κούβας’ (2003). Το ίδιο λεύκωμα εκδόθηκε από τους εκδοτικούς οίκους Dewi Lewis Publishing UK, Peliti Associati Italy, Edition Braus Germany, Actes Sud France, and Lunwerg Editiones Spain. Ο ‘Μετέωρος Χρόνος’ κέρδισε το βραβείο ‘Μήλος’ (2004) για το φωτογραφικό βιβλίο της χρονιάς στην Ελλάδα. Ο Χάρης Κακαρούχας έχει κερδίσει ακόμη το European Publishers Award for photography (2003) καθώς και το Schweppes Photographic Portrait Prize -runner up -(2003) 

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του πρώτου eco-art festival (2013) που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Έργα του κρατούνται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Παραδίδει βιωματικά φωτογραφικά σεμινάρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με τίτλο ‘Άμεση θέαση. Η φωτογραφία ως πράξη συνειδητότητας.’

Κύριες ομαδικές εκθέσεις. 

Ο φωτογραφικός χρόνος της νοσταλγίας Γκαλερί Box, Αθήνα 2015
TrashFORMATION, Εθνικό Μουσείο Σύγχονης Τέχνης, Αθήνα, 2013
Prix Pictet, Μουσείο Φωτογραφίας, Θεσσαλονίκη, 2010 
Φωτογραφικό κέντρο Σκοπέλου, 2006
National Portrait Gallery, Λονδίνο, 2003
Περούτζια, 2002
La Casa Elizalde, Βαρκελώνη, 2000
Fototeca de Cuba, Αβάνα, 1998
Σπίτι της Κύπρου, Αθήνα, 1998
Spilibergo, Βενετία, 1997
Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, 1992, 1994, 1996

Κύριες ατομικές εκθέσεις.
IPC Gallery, Σεράγιεβο, 2009 Επίσημη Ελληνική συμμετοχή (Ελληνικό 
Υπουργείο Πολιτισμού) στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγιεβο.
Galleria Mesta, Μπρατισλάβα, 2007
Μουσείο Μπενάκι, Αθήνα, 2006
Μουσείο Φωτογραφίας, Θεσσαλονίκη, 2003
Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοπονήσου, Αθήνα, 1997
Γκαλερί Φωτοχώρος, Αθήνα, 1993, 2000
www.hariskakarouhas.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook