Η πρώτη μεταγραφή της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ για την Α2 κατηγορία είναι γεγονός καθώς το κρητικό συγκρότημα ανακοίνωσε την Πέμπτη το μεσημέρι και επίσημα την απόκτηση του 30χρονου πλέί μέίκερ Γιώργου Κερασοβίτη. 
Ο Κερασοβίτης που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας (πέρυσι στην Α1 κατηγορία και πρόπερσι στην Α2 κατηγορία) έχει μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία που θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά ο ΟΦΗ καθώς στο παρελθόν έχει παίξει ξανά στην Α2 κατηγορία φορώντας τη φανέλα της Δάφνης. 
Η ανακοίνωση της απόκτησης του Κερασοβίτη, αναφέρει: «Το τμήμα μπάσκετ του Ερασιτέχνη ΟΦΗ καλοσωρίζει στην οικογένεια του , τον αθλητή Γιώργο Κερασοβίτη. Του ευχόμαστε να έχει υγεία, ενώ παράλληλα με την βοήθεια, τόσο του ίδιου όσο και των υπόλοιπων παικτών, να εκπληρωθούν οι στόχοι της ομάδας μας».
Λίγο μετά τη συμφωνία του με τον ΟΦΗ, ο Κερασοβίτης μίλησε στην ιστοσελίδα της ομάδας για την μετεγγραφή του στον Κρητικό σύλλογο.
Γιώργο συγχαρητήρια, για την μεταγραφή σου. Πως νιώθεις που θα γίνεις Κρητικός, ανήκοντας στην οικογένεια του ΟΦΗ; «Ευχαριστώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, για την μεταγραφή μου. Θεωρώ ότι έκανα την σωστή επιλογή. Μου αρέσει σαν ιδέα που θα γίνω \”Κρητικός\” πηγαίνοντας σε μια ομάδα που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για ένα παίκτη. Επίσης σημαντικό για μένα αποτελεί ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ από την πρώτη στιγμή και με έπεισαν στην απόφασή μου αυτή».
Πότε ξεκίνησε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ για σένα; «Από την αρχή υπήρχε ενδιαφέρον. Και για μένα βέβαια αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα. Σημαντική βοήθεια μου πρόσφερε ο (νέος) συμπαίκτης μου Αλέξης Μπάρδας, ο οποίος μου είπε τα καλύτερα για την οικογένεια του ΟΦΗ. Επίσης όπως είπα και πιο πάνω, ο τρόπος προσέγγισης των ανθρώπων του ΟΦΗ, έπαιξε σημαντικό ρόλο».
Γιώργο, είσαι ένας παίκτης που έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις. Τι επί πλέον κίνητρο σου δίνει η ομάδα του ΟΦΗ; «Έχω μέσα μου το \”μικρόβιο του πρωταθλητισμού\”. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι υψηλοί και συμβαδίζουν με την νέα μου ομάδα. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου».
Πότε θα σε δούμε στο Ηράκλειο; «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πω κάτι με σιγουριά. Απλά έχω κανονίσει προσωπικά το διάστημα 30 Ιουλίου με 4 Αυγούστου να είμαι στα Χανιά σε ένα γάμο ενός μπασκετμπολίστα. Αν καταφέρω, θα έρθω και στην πόλη σας».
Τελειώνοντας, έχεις ακούσει πολλά για τον κόσμο του ΟΦΗ. Τι έχεις να τους πεις; «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν φίλαθλοι του ΟΦΗ και πόσο κοντά είναι στην ομάδα. Προσωπικά μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο η παρουσία των φίλων της ομάδας, γιατί σε όσες ομάδες είχα αγωνιστεί δεν είχα το στοιχείο αυτό. Θέλω από την μεριά μου να ευχαριστήσω αυτόν τον κόσμο. Περιμένω με αγωνία το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, να νοιώσω κι εγώ τι σημαίνει να είσαι ΟΦΗ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook