Το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, φιλοξενεί στο χώρο της, από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2016, τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά.

Στην ανακοίνωση της βιβλιοθήκης αναφέρεται:

Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη μας ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στις παρακάτω δράσεις του προγράμματος να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 01/04/2016 και ώρα 14:30 στην κ. Ειρήνη Δραγασάκη, υπεύθυνη του προγράμματος της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τηλ.: 2841026899 & email: [email protected]. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τις δράσεις του προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» μπορούν να παρακολουθήσουν στο χώρο της Βιβλιοθήκης 20-25 παιδιά ανά δράση.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, ώρα 10π.μ.

«Νοτούρνο»: Η απόλαυση να διαβάζεις μέσα στο σκοτάδι
Φτιάχνουμε τις δικές μας σπηλιές και διαβάζουμε το βιβλίο της Isol, «Νοτούρνο», στο σκοτάδι με τη βοήθεια ενός φακού.
Για παιδιά Α & Β τάξης

Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ώρα 10π.μ.
«Πηγαινέλα στα σύννεφα»
Με οδηγό το βιβλίο του Α. Κυριτσόπουλου «Πηγαινέλα στα σύννεφα», παίρνουμε ιδέες, συλλέγουμε λέξεις από τα ποιήματα του Σαραντάρη που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου και φτιάχνουμε τα δικά μας ποιήματα.
Για παιδιά Ε & ΣΤ τάξης

Με την εκπαιδευτικό, Φιλόλογο κ. Κοκολάκη Βούλα.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, ώρα 10π.μ.                                                                                                              

«Η μικρή Σάρλοτ σκηνοθέτις»

Μέσα από τον κινηματογραφικό φακό  της, η Σάρλοτ, βλέπει τον κόσμο με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό, όταν όμως, συναντά στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης  τη Σκάρλετ αρχίζουν τα πράγματα να αλλάζουν. Ανακαλύπτουμε την διαφορετικότητα του κόσμου..!                                                                                                                                                   Για παιδιά Γ & Δ τάξης

Με την εκπαιδευτικό, Φιλόλογο κ. Παλασίδου Μαρία.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, ώρα 10π.μ.

«Ο κήπος του Ματίς»
Ακολουθούμε τη διαδρομή του ζωγράφου Ματίς στα διάσημα έργα του και οργανώνουμε εργαστήριο κολλάζ με χαρτιά, δημιουργώντας το δικό μας έργο.
Για παιδιά Δ & Ε τάξης

Με την εικαστικό, Καλών Τεχνών κ. Ζερβάκη Ντιάνα.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, ώρα 10π.μ.

«Ο Ηλίας που αγαπούσε τα βιβλία»
Ανακαλύπτουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας στο βιβλίο της Julia Donaldson, «Ο Ηλίας που αγαπούσε τα βιβλία». Bιβλία που μας ανοίγουν παράθυρα και μας επιτρέπουν τη θέα σε άλλα βιβλία με τα οποία συγγενεύουν. Τα αναζητούμε στη βιβλιοθήκη μας!
Για παιδιά Β & Γ τάξης

Με την εκπαιδευτικό, ειδικής αγωγής κ. Κατσούδα Χριστίνα.

Πληροφορίες καθημερινά από τις 8:00 έως 14:30 στην  Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Αγίου Νικολάου, τηλέφωνο 2841026899, email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook