Την παραχώρηση του παλιού παγοποιείου (ψυγείο) για την στέγαση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης ζητά και ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου καλούνται όλοι οι Κρητικοί να ταχθούν στο πλευρό του Ι.Α.Κ. για την διάσωση των τεκμηρίων της Κρητικής ιστορίας και του λαικού πολιτισμού του νησιού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Όποιος την ιστορία του την ίδια δεν ξέρει , το πως και το γιατί εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια , στης αμάθειας το σκοτάδι μένει και ζει μονάχα από την μια μέρα στην άλλη» (Γκαίτε) 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων  με ομόφωνη απόφαση  του ΔΣ του  συντάσσεται με το αίτημα των Συλλόγου Φιλών του  Ιστορικού Αρχείου Κρήτης για την  παραχώρηση του παλιού Παγοποιείου (Ψυγείο)  στην ανατολική πλευρά της Δημοτικής Αγοράς, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης του Ιστορικού αρχείου Κρήτης,δευτέρου μεγαλύτερου από τα περιφερειακά Ιστορικά Αρχεία της πατρίδας μας , σε περιεχόμενο, όγκο και σπουδαιότητα υλικού. 

Το Ι.Α. είναι ο θησαυροφύλακας των τεκμηρίων της ιστορίας μας και του λαϊκού πολιτισμού μας , ως εκ τούτου οφείλουμε να το προστατέψουμε και να το αναδείξουμε στεγάζοντάς το σε κατάλληλο χώρο για να διαφυλαχθεί όπως αρμόζει η πλούσια συλλογή του για τις επόμενες γενεές και παράλληλα δημιουργώντας έναν πόλο έλξης για παιδιά, μεγάλους, αλλά και ξένους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν πτυχές της πλούσιας ιστορίας αυτού του τόπου.

Αισθανόμαστε ότι έχουμε χρέος, να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό όλα τα χρονίζοντα προβλήματά του , όπως η στελέχωση με απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και  η ψηφιοποίηση των τόσο σημαντικών αρχείων του .
Ζητούμε λοιπόν άμεσα , να υπάρξει η αναγκαία πολιτική απόφαση, που και σε αυτή την περίπτωση υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, θα παραχωρήσει το εν λόγω κτίριο στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης . 

Στην διεκδίκηση αυτή αρωγοί οφείλουμε να είμαστε όλοι οι Χανιώτες, όλοι οι Κρητικοί !

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook