Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων προσφύγων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα, το ένα μάλιστα εκ των οποίων πιο σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν κάποιος Αφγανός “πείραξε” τη γυναίκα κάποιου Σύρου πρόσφυγα.

Ενεπλάκησαν στον καβγά και άλλοι ομοεθνείς του Σύρου με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια με πετροπόλεμο και μάχες σώμα με σώμα. Την ίδια στιγμή, Σύροι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Έγκαιρη ήταν η επέμβαση του λιμενικού προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τις συμπλοκές πριν αυτές γενικευτούν.

Φαίνεται ότι συνολικά υπάρχουν τέσσερις τραυματίες ενώ ένας από αυτούς χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Ν. Κανάκης στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” υπήρχε όλες τις προηγούμενες μέρες μεγάλη ένταση και χθες για κάποιες “λεκτικές αντιπαραθάσεις” η συμπλοκή γενικεύτηκε.

Στη σύγκρουση όπως εκτίμησε συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα και οι Αφγανοί επιτέθηκαν στους Σύρους ενώ εξέφρασε το φόβο ότι εφόσον δεν βρεθεί λύση για το λιμάνι “κατά προτεραιότητα” θα γίνονται τέτοια περιστατικά “κάθε βράδυ”.

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του λιμενικού υπογράμμισε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 21:30 αρχικά στην Ε2 και επεκτάθηκαν και στην Ε1 τονίζοντας ωστόσο ότι η επέμβαση του λιμενικού ήταν άμεση και τα επεισόδια τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 24:00.

Πρόσθεσε ότι έγιναν προληπτικές περιπολίες όλη τη νύχτα και πως μέλημα του λιμενικού ήταν η προστασία των αδύναμων ομάδων προσφύγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook