Ένα εποικοδομητικό σεμινάριο για όσους  απασχολούνται στον τομέα της αισθητικής και της ομορφιάς γενικότερα, αλλά και για οποιονδήποτε επιθυμεί να εξειδικευτεί σε τεχνικές στον χώρο της υγείας και της ομορφιάς, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  με θέμα: «Μασάζ Κεφαλής – Μασάζ Κάτω Άκρων».

Το Μασάζ Κεφαλής

• Ανακουφίζει από την ένταση, τους πονοκέφαλους και τους πόνους σε λαιμό και πλάτη 
• Μειώνει το στρες, προωθεί τη χαλάρωση και γενικά είναι ένα δημοφιλές μασάζ που ζητείται συχνά για τη γενική ευεξία  
• Βοηθά στην αφαίρεση των τοξινών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. 
• Αποκαθιστά την κινητικότητα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία που ανυψώνει την ενέργεια και ενισχύει τη συγκέντρωση.
Παρατηρείται σημαντική βελτίωση σε:
• Ημικρανία και πονοκεφάλους
• Ιγμορίτιδα
• Διαταραχές από στρες
• Αϋπνία και διαταραγμένο ύπνο
• Αύξηση του ανεφοδιασμού οξυγόνου και γλυκόζης στον εγκέφαλο
• Ηρεμεί το αναπνευστικό σύστημα ανακουφίζοντας από το άσθμα
• Ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα

Μασάζ Κάτω Άκρων

Οι νευρικές απολήξεις όλων των οργάνων συγκεντρώνονται στο πέλμα. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, όλες οι νευρικές απολήξεις πιέζονται και αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.Το μασάζ ποδιών έχει πολλά πλεονεκτήματα: τρέφει το δέρμα,  μειώνει το στρες και το άγχος, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθά στην αποτοξίνωση και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.

Θεματολογία  σεμιναρίου: Ξεκινάμε με την εκμάθηση των κανόνων υγιεινής και συνεχίζουμε με αναφορά στην ανατομία του κρανίου και της αυχενικής μοίρας, καθώς επίσης και στα κάτω άκρα. Προχωράμε στα οφέλη του μασάζ και μαθαίνουμε πότε απαγορεύεται το μασάζ παίρνοντας ιατρικό ιστορικό. Συνεχίζουμε με την εκμάθηση της τεχνικής και ακολουθούν αρκετές ώρες πρακτικής εξάσκησης μεταξύ των συμμετεχόντων για να μπορέσουν να μάθουν σωστά τις κινήσεις αλλά και να νιώσουν τις πιέσεις, με εξοπλισμό και υλικά που παρέχονται από το σεμινάριο.

Διάρκεια σεμιναρίου: 18 Ώρες

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Σάββατο 02/04 και Κυριακή 03/04 από 10:00πμ έως 15:00μμ και Τετάρτη 06/04 από 17:00μμ έως 22:00μμ.

Κόστος προγράμματος:  140 ευρώ

Εισηγήτρια:  Η Αθηνά Ψυλλάκη γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την Διακόσμηση επί σειρά ετών. Παρακολούθησε Επιμορφωτικά και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια διαφόρων Τεχνικών Χειρομάλαξης, Αισθητικής και Make up. Το 2013 πιστοποιήθηκε ως η πρώτη Ελληνίδα Δερμοτριχολόγος από την Accademia Dei Giardini στο Μιλάνο. Από το 2011 έως και σήμερα διδάσκει και επιμορφώνει επαγγελματίες αλλά και ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το μασάζ. Έχει διδάξει σε συνέδρια Δερμοτριχολογίας, Αισθητικής και Χειρομαλαξίας  σε όλη την Ελλάδα.

Πληροφορίες και αιτήσεις: στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κορωναίου 9. Υπεύθυνη κα Μαίρη Βενιχάκη, τηλ:2810-302730, 2810302736 &, φαξ 2810-227189, e-mail  venihaki@katartisi.gr και info@katartisi.gr . Από  08:00 έως 15:00 μ.μ. και ιστοσελίδα: www.katartisi.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook