Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων μακράς διάρκειας, φαρμάκων καθώς και ειδών ένδυσης και υπόδησης για τους πρόσφυγες από το Δήμο Ηρακλείου και το Δίκτυο Εθελοντών. 

Μετά και την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού αλλά και οι Εθελοντές σε συνεργασία με τους φορείς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου 4 τόνους τροφίμων μακράς διάρκειας (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, γάλα εβαπορέ, γάλα σε σκόνη, κ.α.).

 Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Δημοτικό Παντοπωλείο όπου καταγράφηκαν και συσκευάστηκαν ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε χώρους όπου – μαζί με τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν και από τους άλλους Δήμους της Κρήτης – θα μεταφερθούν και θα διανεμηθούν σε χώρους φιλοξενίας των προσφύγων ανά την Ελλάδα. 

Αναφορικά με τα είδη πρώτης ανάγκης (μπιμπερό, είδη ένδυσης και υπόδησης για μικρούς και μεγάλους κ.α.) έχουν συγκεντρωθεί- μόνο από  την πόλη του Ηρακλείου- περισσότεροι από 20 τόνοι. Και αυτά έχουν ήδη καταμετρηθεί, συσκευασθεί και συγκεντρωθεί σε κατάλληλους χώρους μέχρι να ξεκινήσει το Καραβάνι της Αλληλεγγύης με προορισμό τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων. 

Στη μεγάλη αυτή κινητοποίηση προσφοράς και αλληλεγγύης συμμετείχαν εκτός από τους απλούς δημότες που έσπευσαν να συμβάλλουν με τον τρόπο τους,  μεταξύ άλλων, σχολεία από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η εκκλησία, οικονομικές υπηρεσίες, αθλητικές ομάδες, επιστημονικά σωματεία, σύλλογοι εργαζομένων κ.α. που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου.