Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη.

Θέμα της συνομιλίας των δύο ανδρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, ήταν το αίτημα του κόμματος για ένταξη στην σοσιαλιστική διεθνή. Ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λεβέντη να συναντηθούν αμέσως μετά την επιστροφή του από την σύνοδο των σοσιαλιστικών κομμάτων στην λατινική Αμερική.

"Συνεπώς εντός της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση η οποία δεν θα περιοριστεί μόνο στο ζήτημα του αιτήματος της Ένωσης Κεντρώων για ένταξη στην σοσιαλιστική διεθνή αλλά θα επεκταθεί και σε μια θεώρηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιστολή Παπανδρέου σε Θεοδωράκη

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, απέστειλε χθες προς τον Επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, την ακόλουθη επιστολή, την οποία κοινοποίησε και στην Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, Φώφη Γεννηματά. Σε αυτή την επιστολή ο κ. Παπανδρέου δηλώνει «προσηλωμένος στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα» και συνεχίζει λέγοντας πως: «Πιστεύω ακράδαντα ότι, είναι χρέος μας να προσδώσουμε προοδευτικό πρόσημο σε αυτό το εγχείρημα». Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η ανάγκη συνεννόησης είναι επιτακτική, καθώς «η ελληνική κοινωνία έχει περιέλθει σε μια επικίνδυνη στασιμότητα, ακόμη και πόλωση» εξαιτίας της αποτυχίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η επιστολή

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2016
Προς
Τον Επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρο Θεοδωράκη
Κοινοποίηση
Πρόεδρο Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, Φώφη Γεννηματά

Αγαπητέ Σταύρο,

Σε ευχαριστώ για την επιστολή σου, στην οποία περιλαμβάνονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, κάποια εκ των οποίων με βρίσκουν σύμφωνο.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εγώ, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Με βάση αυτήν τη στόχευση, συμμετέχουμε σε αυτόν το διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, που κύριος σκοπός του θα πρέπει να είναι, το εθνικό και κοινωνικό διακύβευμα:

"Πώς η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αντιμετωπίζοντας με παρρησία τα πραγματικά - όχι επίπλαστα, αίτιά της, ώστε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας σε στέρεες δημοκρατικές βάσεις".

Πιστεύω ακράδαντα ότι, είναι χρέος μας να προσδώσουμε προοδευτικό πρόσημο σε αυτό το εγχείρημα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι επιτακτική, ειδικά σήμερα, που η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αντίστοιχη της ΝΔ να αντιμετωπίσει τα πραγματικά διακυβεύματα της χώρας και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού - όπως φάνηκε και από τη διακυβέρνησή της, έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία σε μια επικίνδυνη στασιμότητα, ακόμη και πόλωση.

Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σύντομα από κοντά.

Με εκτίμηση
Γιώργος Α. Παπανδρέου
Πρόεδρος ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς