Ο Λέο Κιρχ, ο γερμανός πρώην μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, απεβίωσε σήμερα το πρωί στο Μόναχο σε ηλικία 84 ετών, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

«Ναι, πέθανε, σήμερα το πρωί στο Μόναχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Άφησε να εννοηθεί πως ο Κιρχ πέθανε από γηρατειά.

Ο Λέο Κιρχ είχε δημιουργήσει στη Γερμανία μια πολυπλόκαμη αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης μέχρι την ηχηρή πτώχευσή του, το 2002.

Ξεκίνησε χωρίς δεκάρα στη δεκαετία του 1950 και άρχισε την εντυπωσιακή άνοδό του αγοράζοντας με πίστωση τα δικαιώματα της ταινίας «Λα Στράντα», ενός από τα αριστουργήματα του Φεντερίκο Φελίνι. Στη συνέχεια αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των πιο εμπορικών αμερικανικών ταινιών, συντρίβοντας τον ανταγωνισμό.

Πρωτοπόρος της συνδρομητικής τηλεόρασης στη Γερμανία, ο Κιρχ επένδυσε επίσης μαζικά στα δικαιώματα αναμετάδοσης αθλητικών γεγονότων, ιδιαίτερα της Μπουντεσλίγκα και της Φόρμουλα Ένα. Ήλεγχε επίσης επί χρόνια το 40% του εκδοτικού ομίλου Axel Springer, στον οποίο ανήκει η μεγάλης κυκλοφορίας ταμπλόιντ εφημερίδα «Μπιλντ».

Μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του, είχε προσφύγει επανειλημμένα στη δικαιοσύνη εναντίον της Deutsche Bank, την οποία θεωρούσε υπεύθυνη για τη χρεοκοπία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook