Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν δημιουργήσει ένα Δίκτυο Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών στην Εκπαιδευτική Κοινότητα, που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και αποτελεί έναν τόπο συνάντησης, αλληλοϋποστήριξης, διάδρασης, ανατροφοδότησης και ψυχαγωγίας. 

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν εφαρμόσει προγράμματα στα σχολεία τους, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για συναδέλφους τους, καλούνται να εκπαιδεύσουν άλλους συναδέλφους τους, με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών.

Η φιλοσοφία του Δικτύου βασίζεται στην αξιοποίηση της ομάδας ομοτίμων και στοχεύει στη γνωριμία, το μοίρασμα και την ανταλλαγή εμπειριών και δοκιμασμένων δράσεων – πρακτικών στη σχολική τάξη – κοινότητα. Η αξιοποίηση εξάλλου των αποθεμάτων, των δυνάμεων και των ικανοτήτων μεταξύ συναδέλφων αποτελεί μια εναλλακτική, αναδυόμενη διαδικασία, η οποία φιλοδοξεί να τους οδηγήσει στην επίγνωση, την κατανόηση και τη διαχείριση δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ως εκπαιδευτικοί και κατ’ επέκταση στην ενδυνάμωση του ρόλου τους.

Η πέμπτη εκπαιδευτική συνάντηση των μελών του Δικτύου έχει θέμα:«“Δύο δέντρα, μια φορά…” – Βιωματικές δράσεις φιλαναγνωσίας» και τη συντονίζει η κ. Μαρία Πολένη, εκπαιδευτικός ΠΕ70 του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.
 
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στο χώρο του ΚΕΣΑΝ – Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου (Μίνωος 67 & Μιχ. Αρχαγγέλου, Θέρισσος), ώρα 9:00 – 12:00.  Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη συνάντηση μπορούν να συμπληρώσουν την παρούσα αίτηση συμμετοχής έως την Τρίτη 12 Απριλίου 2016.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση θα ενημερωθούν με e-mail την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016. Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν επίσης και στην ιστοσελίδα www.kesan.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση στο τηλέφωνο: 2810.313.222, κ. Σοφία Περακάκη.

Αίτηση συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/1cbCna8PzmkPCUjUuNLBacn0PUxIoKkaFCpdAtOcbMfQ/prefill
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook