Ο εμπρηστικός στις δηλώσεις του, πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ, κατηγόρησε εκ νέου τις ΗΠΑ, την Κυριακή, για επαίσχυντη στάση στην Αιγυπτιακή κρίση, αλλά και για υποκριτική συμπεριφορά απέναντι σε ισχυρούς ηγέτες, σε όλο τον κόσμο, που αρχικά τους υποστηρίζουν και μετά τους εγκαταλείπουν στην τύχη τους.

Ο Τσάβεζ, στα πλαίσια αυτής της νέας επίθεσης κριτικής στην Ουάσινγκτον, αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει με τον Λίβυο πρόεδρο Καντάφι και τον Σύριο Μπασάρ αλ- Ασσαντ, για μία ενημέρωση για τις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, αλλά και σε άλλα τμήματα του Αραβικού κόσμου.

΄Όπως είπε, η κατάσταση είναι περίπλοκη και μπορεί τώρα να παρατηρούνται δηλώσεις από τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη, αλλά είναι απεχθές να βλέπεις την προσπάθεια των ΗΠΑ να ελέγξουν τις εξελίξεις και να αποκτήσουν τον έλεγχο στη χώρα.

 Οι ΗΠΑ, έχουν ασκήσει πιέσεις στον Μπουμπάρακ, να προχωρήσει σε μία ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, ώστε να αποφευχθεί το κενό εξουσίας, αλλά έχουν αποφύγει τις κλήσεις στον Αιγύπτιο πρόεδρο να παραδώσει την εξουσία. Ο Τσάβεζ, πάντως δεν θέλησε να πάρει θέση στα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της χώρας και πρέπει να γίνει σεβαστό.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook