Σημαντικά μειωμένο είναι το ποσοστό των τροχαίων και των θυμάτων το α\’ εξάμηνο του 2011, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τις «επικίνδυνες» παραβάσεις να διατηρούν την πρώτη θέση ανάμεσα στα αίτια των περισσότερων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, τη συγκεκριμένη περίοδο σημειώθηκαν 1.112 λιγότερα τροχαία και τα θύματα αυτών ήταν κατά 1.598 λιγότερα. Τα θανατηφόρα τροχαία εμφανίστηκαν επίσης μειωμένα.

Τα ατυχήματα στην άσφαλτο προκλήθηκαν κυρίως από παραβάσεις, όπως η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η υπερβολική ταχύτητα και η παραβίαση προτεραιότητας. Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία είχαν κάποιο αίτιο σχετικό με την οδηγική συμπεριφορά, όπως μέθη και κατά κύριο λόγο οφείλονταν σε σύγκρουση ή εκτροπή. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών σημειώθηκε κατά τις ώρες 24.00 έως 07.00 (104 ατυχήματα) και ακολούθως από τις 13.00 έως τις 17.00 (95 ατυχήματα).

Σημειώνεται ακόμη ότι οι παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ έφθασαν το α’ εξάμηνο τις 16.494.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook