Με μόνη περιουσία ένα σακίδιο πλάτης Spiderman, μια μάνα έστειλε τον 8χρονο γιο της από τις Κομόρες στη Γαλλία για να βρει εκεί μια καλύτερη τύχη. Ο μικρός συμπληρώνει σήμερα δέκα ημέρες κράτησης στο κύριο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ Ντε Γκoλ του Παρισιού γιατί είχε ψευδή αναγνωριστικά έγγραφα, γράφει ο Guardian.

Η μητέρα του το έβαλε σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το Παρίσι επειδή, σύμφωνα με γαλλικά και αφρικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, ήθελε το παιδί της να έχει μια καλύτερη ζωή.

Το αγόρι συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο, στις 21 Μαρτίου, και βρίσκεται έκτοτε σε ζώνη του αεροδρομίου όπου κρατούνται οι ύποπτοι για απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα, καθώς φέρεται ότι είχε γαλλικό διαβατήριο που είχε εκδοθεί στο όνομα ενός εξαδέλφου του.

Γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι το παιδί πρέπει να κρατηθεί στη ζώνη αυτή του αεροδρομίου για τη δική του προστασία.

«Αυτό που μας σοκάρει είναι ότι το έκλεισαν μέσα. Γιατί; Μιλάμε για ένα μέρος με κάγκελα, δεν είναι μέρος για ένα παιδί», αντέδρασε η Κατρίν Νταούντ, δικηγόρος προστασίας των παιδιών, στο γαλλικό ραδιόφωνο.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι η μητέρα του αγοριού ζήτησε να της το στείλουν πίσω. Οι αρχές προσπαθούν να οργανώσουν την επιστροφή του συνοδεία κάποιου, αλλά η διαδικασία καθυστέρησε λόγω Πάσχα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στον Guardian.

«Το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη αναμονής έως ότου καταστεί δυνατή η επιστροφή του», πρόσθεσε.

«Βγήκε από το δικαστήριο συνοδεία δύο αστυνομικών. Η τσάντα του ήταν σχεδόν μεγαλύτερη από τον ίδιο, ήταν τόσο μικρός. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να φυλακίζεται ένα 8χρονο παιδί που μόλις έφτασε στη χώρα, πόσο μάλλον με κίνητρο τη δική του προστασία. Πού είναι η προστασία για ένα παιδί σε ένα τέτοιο μέρος;», διαμαρτυρήθηκε η Ιζαμπέλ Θιελέ της οργάνωσης «La Voix de L’Enfant».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook