Σύσκεψη  συγκάλεσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου στις  13/07/2011, ανάμεσα στη  Δημοτική Αστυνομία, στην Αστυνομία, στην Τροχαία και το  Λιμεναρχείο  προκειμένου να υπάρξει στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν  από κοινού ζητήματα ασφάλειας  εν όψει της αύξησης της τουριστικής κίνησης ,  κυκλοφοριακά  προβλήματα αλλά και θέματα που αφορούν τα καταστήματα και τους επιχειρηματίες της πόλης  ως προς τους ελέγχους  που πρέπει να γίνονται για την διατήρηση της νόμιμης λειτουργίας τους.

 Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός, ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιώργος Γιαπιτζάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφορίας  κ. Στάθης  Βιδάλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας κ. Βαγγέλης Μαυρικάκης, ο  κ. Γιάννης Παπαλεωνίδας  Διοικητής του τμήματος  της Τροχαίας  Αγίου Νικολάου, ο κ. Πέτρος Ζερβάκης  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος , η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου κ. Δήμητρα Χασιώτη και ο κ. Κωνσταντίνος Χειρογιαννάκης  από τη Δημοτική Αστυνομία.

Στη συνάντηση τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα της σωστής λειτουργίας των καταστημάτων στην πόλη του Αγίου Νικολάου αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα όπου παρατηρείται τουριστική κίνηση, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Τα μικτά κλιμάκια που θα αποτελούνται από όργανα της Δημοτικής αστυνομίας , της αστυνομίας και του Λιμεναρχείου θα υλοποιήσουν άμεσα  ένα δυναμικό σχέδιο δράσης το οποίο θα αφορά τις τουριστικές περιοχές ιδιαίτερα τον μήνα Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Μείζον θέμα θεωρείται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και οι καταγγελίες για ηχορρύπανση τους θερινούς μήνες.Επίσης ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι έχει ήδη υπάρξει «συμφωνία κυρίων» μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του συλλόγου εστίασης και διασκέδασης του Δήμου και θα κοινοποιήσει τις δεσμεύσεις  που ανέλαβαν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων  στις αρχές με στόχο  την καλύτερη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθησαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης φάνηκε ότι είναι  όλοι διατεθειμένοι να λειτουργήσουν χωρίς εκπτώσεις, προς όφελος των πολιτών και βεβαίως του τουριστικού προϊόντος, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της κοινωνίας μας.