Το Γυμνάσιο Αγίων Δέκα – Β’ Τάξη του Ηρακλείου συμμετείχε στο φετινό Μαθητικό Ψηφιακό Φεστιβάλ- 6ο , με την ψηφιακή δημιουργία – κόμικ :  Η Αρπαγή της Ευρώπης α λά γερμανικά.  Παρουσιάστηκε μια διαφορετική εκδοχή του μύθου για την αρπαγή της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, τα γεγονότα, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, εξελίσσονται στον 21ο αιώνα… στο σήμερα.

“Η Ευρώπη μια όμορφη κοπέλα στην Γερμανία – υιοθετημένη από… την Μέρκελ – κάπου στο τέλος την « ξαναπαίρνουμε»… την ξανακάνουμε Ευρώπη στην Ελλάδα …το πώς;;; η συνέχεια στο ψηφιακό βίντεο  

 
Όπως λένε οι μαθητές “Η εργασία σενάριο έγινε στα πλαίσια της βιωματικής δράσης: “Γνωρίζω το θέατρο και την οργάνωση – ανέβασμα θεατρικής παράστασης” με υπεύθυνο καθηγητή- συντονιστή τον Πηρουνάκη Ιωσήφ. Μελετήσαμε την τοπική ιστορία μας- Γόρτυνα, αειθαλής πλάτανος, μύθος αρπαγής Ευρώπης, από τον Δία, από αρχαία Φοινίκη και………… «ξαναδιαβάσαμε» τους ιστορικούς και πολιτισμικούς συμβολισμούς που περικλείει. 

Έτσι διαμορφώσαμε το σενάριο ώστε να συνεχίζονται αυτοί οι συμβολισμοί στο σήμερα, στην κοινωνικοπολιτική και πολιτισμική πραγματικότητα που περνάμε εμείς οι γονείς μας, εσείς, η Ελλάδα μας,.. και όλα αυτά με σάτιρα καυστική.. και ολίγο Αριστοφανική… για να γελάσει .. και κάθε πικραμένο χείλι …στους δύσκολους καιρούς που ζούμε- μας χρειάζεται.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook