Επί τάπητος τέθηκε και επισήμως στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ , των Δήμων στους οποίους λειτουργούν Οργανισμοί Λιμένος και τις Διοικήσεις, το μεγάλο ζήτημα της οριοθέτησης  της χερσαίας ζώνης κάθε λιμένα και γενικότερα τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των λιμανιών που πρέπει να είναι συμβατός με τον ανάλογο σχεδιασμό των Δήμων.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος έθεσε τα σημαντικά θέματα που αποτελούν και βασική πολιτική του Δήμου σε σχέση με την ορθή οριοθέτηση και του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τις χερσαίες ζώνες, ο οποίος πρέπει να γίνεται πλέον, όπως επεσήμανε, με προεδρικό διάταγμα, σεβόμενος τον χωροταξικό σχεδιασμό των Δήμων

Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασάκης ζήτησε την εκπροσώπηση του Δήμου στο Δ/σ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και κατ΄επέκταση και των υπολοίπων Δήμων στους αντίστοιχους Οργανισμούς Λιμένων, την ανταποδοτικότητα των τελών για τα λιμάνια που παραχωρούνται προς αξιοποίηση κ.α

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε από την αρχή στο συντονιστικό όργανο για τη διαχείριση των Λιμένων και έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την πολιτική του βούληση πάνω στο ζήτημα αυτό.

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι μέτοχος κατά 100% των δέκα Περιφερειακών λιμανιών μεταξύ των οποίων και το λιμάνι του Ηρακλείου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δήμων και των Οργανισμών Λιμένων σχετικά με το θέμα των χερσαίων ζωνών των λιμανιών και των διεκδικήσεων των δημοτικών αρχών.

Όπως είπε, συμφωνήθηκε η διαδικασία και χρονοδιάγραμμα τριών μηνών για να παρουσιάσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις τελικές προτάσεις τους για την επίλυση των ζητημάτων αυτών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook