Στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 34ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ στην Καρδίτσα, θα συμμετάσχει το Μουσικό Σχολείο Χανίων, το οποίο θα εκπροσωπεί ουσιαστικά το νησί, καθώς είναι το μοναδικό από την Κρήτη που θα πάρει μέρος στο φεστιβάλ.

Στη συμμετοχή αυτή αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Χανίων αναφέροντας:

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό το εγχείρημα του Μουσικού μας Σχολείου καθώς είναι το μοναδικό από την Κρήτη, το οποίο συμμετέχει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, με 47 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου α δίνουν για ακόμη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας θα εκπροσωπήσουν επάξια την πόλη μας στο σημαντικό αυτό διεθνές πολιτιστικό δρώμενο, αναδεικνύοντας το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται στα 7 χρόνια λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι και η ΑΝΕΚ LINES, που μέσω της Υπεύθυνης Χορηγιών της εταιρείας, Άννας Νικολακάκη, εξήρε την προσπάθεια των παιδιών:

Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη είχε πει ο Πλάτων. Αυτό το ξέρουν καλά τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Χανίων τα οποία με την αρωγή και της ANEK LINES, θα ταξιδέψουν ‘ψυχωμένα” και πανέτοιμα μετά από τη σκληρή πολύμηνη προετοιμασία τους μέχρι τη μακρινή Καρδίτσα για να διεκδικήσουν τη διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών.

Σε κάθε περίπτωση η μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης χωρίς χθες, σήμερα, αύριο, χωρίς σύνορα και γλώσσες.

Και αυτό η Ελλάδα ως χώρα που φιλοξενεί τον διαγωνισμό το γνωρίζει από τον Απόλλωνα, τον Θεό της μουσικής, τον “Μουσηγέτη Φοίβο” όπως ονομαζόταν, τον Ερμή που κατασκεύασε τη λύρα, τη Μούσα Ευτέρπη, τον Ορφέα, τον Αρίωνα, ως τον Δημήτρη Μητρόπουλο, τον Χατζιδάκη, τον Θεοδωράκη, τον Παπαθανασίου.

Η ΑΝΕΚ στο δύσκολο και συχνά “σιωπηλό” παρών των ημερών μας, αναγνωρίζοντας την ομορφιά της μουσικής προσπάθειας των παιδιών, γίνεται συνταξιδιώτης και συνοδοιπόρος τους και τοςυ εύχεται από καρδιάς καλή επιτυχία.

Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Χανίων, Μαρία Παππουτσάκη ανέφερε ότι το Μουσικό Σχολείο θα παρουσιάσει έργα πολυφωνικά, του 15ου και 16ου αιώνα και ένα έργο Έλληνα συνθέτη, του Μάνου Χατζηδάκη:

Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα από την αρχή της χρονιάς γι’ αυτό το φεστιβάλ, το περιμένουν πολύ και έχουν εργαστεί σκληρά γι’ αυτό. Αξίζει να πούμε ότι υπεύθυνη για τη χορωδία και μαέστρος είναι η συνάδελφος, Γεωργία Νικολουδάκη.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Χανίων, την ΑΝΕΚ LINES και BLUE STAR, που ήταν χορηγοί και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιησουμε αυτό που από την αρχή της χρονιάς ετοιμάζουμε, να συμμετάσχουμε δηλαδή, στην η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χανίων, Γιώργος Παπαδάκης τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ένα τέτοιο σχολείο:

Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τους μαθητές μας και τους καθηγητές μας γι’ αυτή την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλουν και το αποτέλεσμά αυτής της προσπάθειας είναι να συμμετέχουμε ως το μοναδικό σχολείο της Κρήτης, σε διεθνή διαγωνισμό. Ειναι μεγάλη τιμή για εμάς να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε ένα τέτοιο σχολείο, είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε τέτοιους καθηγητές στα παιδιά μας. Αυτοί οι καθηγητές προσφέρουν όχι μόνο στα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο αλλά και στην κοινωνία της πόλης των Χανίων, γιατί μέσα από αυτή την προσπάθεια αναδυκνείεται πραγματικά μια δράση πολιτισμού.

Είναι μια δράση πολιτισμού αυτή που γίνεται και χωρίς τη βοήθεια της περιφέρειας, του δήμου, της ΑΝΕΚ και BLUE STAR δεν θα μπορούσε αυτό να γίνει πραγματικότητα. Αυτό το εγχείρημα δεν είναι απλό, είναι δύσκολο, έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία θα ευοδώσει στην Καρδίτσα. Ακόμα και μόνο να γυρίσουμε πίσω με αυτή την προσπάθεια είναι ένα βραβείο για την πόλη μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook