Εξορμούν προς εντοπισμό αδήλωτων εσόδων οι ελεγκτές της εφορίας, με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προαναγγέλλει 103.380 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους μέχρι το τέλος του έτους.

Στο στόχαστρο των ελεγκτών μπαίνουν τα πάντα, ακόμη και το περιεχόμενο των θυρίδων, για τις οποίες έρχονται ηλεκτρονικές κατασχέσεις.

Η εφορία θα έχει πρόσβαση ακόμη και στα δάνεια, αλλά και στις συναλλαγές που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι στο χρηματιστήριο, για να ελέγξει τη ροή αδήλωτου χρήματος.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμη, επιχειρήσεις ή ιδιώτες, που πωλούν προϊόντα στο Ίντερνετ ή στο Facebook, χωρίς όμως να έχουν κάνει έναρξη δραστηριοτήτων, άρα χωρίς να κόβουν αποδείξεις.

Παράλληλα, επανεξετάζονται, προς την κατεύθυνση της κατάργησης, όλες οι φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται και ο νέος “φουσκωμένος” κατά 200 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ξεκινούν “σαφάρι” για να εντοπίσουν ακίνητα του εξωτερικού, που δεν έχουν δηλωθεί, αλλά και καταθέσεις στο εξωτερικό, μέσω ελέγχου των εμβασμάτων που έχουν αποσταλεί σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά και με υπογραφή συμφωνιών με άλλες χώρες.

Μέσα στο έτος ολοκληρώνεται και το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στην εφορία, αλλά και η διασύνδεση του Κτηματολογίου με το Taxis, ενώ το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο φαίνεται πως καθυστερεί και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook