Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κ. Γιώργο Κουτρουμάνη κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης υποστηρίζοντας το αίτημα του Δημάρχου Βιάννου, κ. Παύλου Μπαριτάκη, σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Άνω Βιάννου.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο παράρτημα του ΙΚΑ, εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών σε απόσταση άνω των 40 χλμ εντός του Δήμου Βιάννου, με την απόφαση Υ20/316 του Διοικητή του ΙΚΑ ελλοχεύει πλέον άμεσα ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του παραρτήματος.

Επισημαίνοντας ότι υπό συνθήκες κρίσης η ανάγκη προσβασιμότητας στο κοινωνικό αγαθό της Υγείας οφείλει να είναι εξίσου εξασφαλισμένη προς όλους τους κατοίκους της χώρας με βάση της αρχή της κοινωνικής συνοχής και της συμμετρικής γεωγραφικής κατανομής των δημόσιων αγαθών, ο κ. Παρασύρης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να άρει την απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του σημαντικού αυτού υποκαταστήματος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ στην Βιάννο και οι κάτοικοι στην περιοχής να συνεχίσουν να αισθάνονται την αρωγή του κράτους πρόνοιας.