Μετά από ένα και πλέον χρόνο και αφού ο φάκελος που αφορά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή του υδατοδρομίου του Ρεθύμνου, γινόταν μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών, τελικά πριν λίγες μέρες η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της για τη δημιουργία του στον χώρο που έχει προταθεί, δηλαδή στο εμπορικό λιμάνι ανατολικά από τον αιγυπτιακό φάρο.
 
Μετά την έγκριση αυτή ο γραφειοκρατικός« Γολγοθάς» συνεχίζεται αφού ο φάκελος πρέπει να εγκριθεί και από τη ΕΥΠΕ του αρμόδιου υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ενώ στη συνέχεια η τελική άδεια λειτουργίας θα δοθεί απ την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που είναι και το πλέον αρμόδιο όργανο.
 
Μετά την έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος το Λιμενικό Ταμείο πρέπει να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο. Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο εμπορικό λιμάνι περιλαμβάνει την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για την επιβίβαση των επισκεπτών, αλλά και σκίαστρου για την αναμονή των επιβατών.
 
Οι παραβάσεις αυτές ανέρχονται στις 60.000 ευρώ, που θα προέλθουν από πόρους του Λιμενικού Ταμείου.

«Είμαστε στην τελική ευθεία, μας ζητήθηκαν περισσότερες πληροφορίες για την τελική έγκριση της ΑΕΠΟ, ενώ μας έχουν στείλει τις εγκαταστάσεις που πρέπει να κάνουμε για τη λειτουργία του υδατοδρομίου. Σαν Λιμενικό Ταμείο εξετάζουμε τις εταιρείες, τα κοστολόγια, ώστε μόλις πάρουμε την άδεια, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον διαγωνισμό για την εταιρεία που θα αναλάβει να φέρει υδροπλάνα στο Ρέθυμνο. Αυτό που ξέρω είναι ότι το θέμα με τα υδατοδρόμια προχωρά σε όλη τη χώρα και η κυβέρνηση θέλει η δραστηριότητα αυτή να ξεκινήσει σύντομα», ανέφερε μιλώντας στα «Ρ.Ν.» η πρόεδρος του Λ.Τ. Ρένα Κουτσαλεδάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook