Οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της σύγχρονης πραγματικότητας δημιουργούν έντονους προβληματισμούς σε μαθητές και γονείς τόσο για το επίπεδο σπουδών όσο και τις δύσκολες επιλογές που τα παιδιά μας καλούνται να κάνουν από μικρή ηλικία.

Με το εκπαιδευτικό περιβάλλον να παραμένει ανασφαλές αλλά και με την οικονομική κρίση να μαστίζει τη λαϊκή οικογένεια, οι γονείς βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη σύγχυση για την επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών μας η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιλογή των σπουδών τους.

Ως Ομοσπονδία Γονέων θεωρούμε αναγκαίο να συνδράμουμε στις αυξημένες ανάγκες μαθητών και γονέων για ενημέρωση σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιλογής σπουδών και επαγγέλματος. Για το λόγο αυτό, προχωρήσαμε στη συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου – Αντιδημαρχεία Παιδείας, το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και το Σύλλογο Γονέων του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου και συνδιοργανώνουμε Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα», το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016,  στο Ηράκλειο, στο κτήριο του 3ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου).
Η διημερίδα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), γονείς, νέους και κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο, ΤΕΙ, Δημόσια ΙΕΚ), επαγγελματικών φορέων και συλλόγων, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικών διεξόδων και μεταβατικών σταδίων προς την επαγγελματική αποκατάσταση, για τις συνθήκες σπουδών και απασχόλησης και να πάρουν τις βέλτιστες αποφάσεις ως προς την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους διαδρομή.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο ενότητες. Στην πρώτη θα υπάρχουν δεκάλεπτες εισηγήσεις των φορέων, ενώ στη δεύτερη οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ατομικά, από τους εκπρόσωπους του κάθε φορέα, στα περίπτερα πληροφόρησης, για εξειδικευμένα θέματα που αφορούν κάθε επαγγελματικό κλάδο. Στα πλαίσια της διημερίδας θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού και πολιτιστικά δρώμενα.

Δείτε το  πρόγραμμα της διημερίδας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook