Τα προβλήματα για την ιταλική εταιρεία συνεχίζονται, καθώς η MV Agusta φέρεται να ζητά πάγωμα των χρεών της και προστασία από τους πιστωτές, προκειμένου να παραμείνει στην αγορά και να συνεχίσει την παραγωγή της…

Κακά νέα από το μέτωπο της Ιταλικής MV Agusta. Τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο οίκος φαίνεται ότι λαμβάνουν δυσάρεστα μεγάλο όγκο, καθώς η εταιρεία ζήτησε την συμπερίληψή της σε ειδικό πρόγραμμα τακτοποίησης χρεών, προκειμένου να μην αναγκαστεί να δηλώσει πτώχευση!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, τα χρέη της MV Agusta θα «παγώσουν» και η εταιρεία θα μπει υπό καθεστώς προστασίας απέναντι στους πιστωτές της, ενώ η παραγωγή της θα συνεχιστεί. Θα πρέπει ωστόσο, προφανώς, η εταιρεία να μπορέσει να αποδείξει στους πιστωτές ότι η παραμονή της στην αγορά είναι συμφέρουσα επιλογή, αποφέροντας τα απαραίτητα έσοδα για την εξισορρόπηση της κατάστασης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η MV Agusta βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, μόλις ένα χρόνο έπειτα από μια εξαιρετικά πετυχημένη χρονιά για το 2015, που είδε τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν κατά 30%, με την ανάπτυξη της εταιρείας να αγγίζει και αυτή το 30%!

Η ίδια η εταιρεία δεν δημοσιεύει κάποια νούμερα, πέρα από τα παραπάνω ποσοστά, ενώ δηλώνει ότι «εργάζεται πάνω σε ένα πλάνο αναδιοργάνωσης, το οποίο θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στους πιστωτές». Η εταιρεία έχει επιβιώσει και από παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, ενώ σίγουρα ελπίζουμε ότι και αυτή η ιστορία θα έχει αίσιο τέλος…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook