Παρά το γεγονός ότι ο προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα στον ΟΦΗ δεν μπορούν να περιμένουν άλλο της εξελίξεις για το αν θα γίνουν η όχι τα πλέϊ οφ στη Football League και αποφάσισαν να ορίσουν την «πρώτη» προπόνηση για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. 

Αυτή θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στις 20 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο του ΟΦΗ το «Γεντί Κουλέ» όπως έγινε και την περσινή χρονιά και θα είναι ανοιχτή για τους φιλάθλους της ομάδας . 

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι μέχρι τότε κανείς δεν γνωρίζει το αν ο ΟΦΗ ξεκινήσει προετοιμασία για την Σούπερ Λίγκα κάτι που είναι και το πιο πιθανό η ξεκινήσει προετοιμασία για να πάρει μέρος στα πλέϊ οφ της Football League τα οποία ΕΠΟ και Ένωση Β΄-Γ΄ Εθνικής ψάχνουν τρόπο για να τα πραγματοποιήσουν. 

Όπως και να χει ο ΟΦΗ όμως πρέπει να κοιτάξει μπροστά και για αυτό τον λόγω αποφασίστηκε η «πρώτη» προπόνηση για τη νέα χρονιά να γίνει στις 20 Ιουλίου καθώς στη συνέχεια στις αρχές του Αυγούστου η ομάδα θα πρέπει να μεταβεί στο Καρπενήσι για να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. 

Φέτος πάντως μετά από αρκετά χρόνια δύσκολα θα υπάρχει κάποιο νέο μεταγραφικό απόκτημα στην «πρώτη» προπόνηση για τη νέα χρονιά αφού σε προτεραιότητα έχει μπει το κομμάτι της παραμονής των ποδοσφαιριστών που έχουν λήξει τα συμβόλαια τους και ο Νίκος Αναστόπουλος έχει εισηγηθεί την παραμονή τους στην ομάδα.