Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Άρη Παπαδογιάννη και του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μιχάλη Βλαχάκη, με φόντο την ανάθεση έργου διπλογραφικού συστήματος σε εξωτερικό λογιστή. Ο κ. Παπαδογιάννης είχε θίξει την ανάθεση αυτή για την οποία το ΔΛΤΧ θα κληθεί να διαθέσει μεγάλο ενώ υπάρχει υπάλληλος στον δήμο που έχει προσληφθεί ειδικά για το διπλογραφικό σύστημα.

Από την πλευρά το κ. Βλαχάκης, είχε απαντήσει στις αιχμές, τονίζοντας ότι η ανάθεση σε εξωτερικό λογιστή οφείλεται στον μεγάλο φόρτο εργασίας και στο πάγωμα των προσλήψεων στους ΟΤΑ, εξηγώντας ότι η οικονομική υπηρεσία του ΔΛΤΧ θα πρέπει να ενισχυθεί προκειμένου να γίνει η βεβαίωση εσόδων παρελθόντων ετών ώστε αυτά να μην παραγραφούν

Μετά από αυτό, ο κ. Παπαδογιάννης επιστρέφει, ανταπαντώντας και θέτοντας ερωτήματα για την επιλογή αυτή του ΔΛΤΧ.

Ακολουθεί η απάντηση του Άρη Παπαδογιάννη:

«Περιμέναμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων (ΔΛΤΧ), κ. Βλαχάκη, απαντώντας στις επισημάνσεις που κάναμε να μας καταθέσει πειστικά και αναλυτικά στοιχεία και όχι να ακολουθήσει την συνηθισμένη τακτική αποπροσανατολισμού των πολιτών, που εφαρμόζει παγίως η δημοτική αρχή.

Περιμέναμε να μας εξηγήσει για ποιο λόγο, “υποχρεωτικά” όπως επικαλείται, θα πρέπει να δοθούν από το ταμείο 24.600 ευρώ (γιατί αυτό είναι το ποσόν που έχει προϋπολογιστεί) σε εξωτερικό συνεργάτη-λογιστή για το διπλογραφικό σύστημα.

Ποιος ο όγκος δουλειάς, ποιος ο αριθμός των τεχνικών έργων που δεν είναι δυνατόν 5 υπάλληλοι του Δήμου με ειδικότητα στο διπλογραφικό σύστημα να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν επιτυχώς;

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Βλαχάκη, ότι το ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες (1.400.00) ευρώ που αφήσαμε εμείς σαν διοίκηση στα ταμεία  του ΔΛΤΧ, όπως επίσης και η ακίνητη περιουσία του (το κτίριο του πρώην Λιμεναρχείου που ανακατασκευάζεται σήμερα, το Γιαλι Τζαμί κ.α.) κατακτήθηκαν με σκληρή δουλειά και αγώνα από τους λίγους υπαλλήλους και την τότε διοίκηση του ΔΛΤΧ.
Τι εννοεί ο κος Βλαχάκης όταν κάνει αναφορά σε πελατειακές σχέσεις; Μήπως αυτό που εφαρμόζει η σημερινή δημοτική αρχή παραχωρώντας τον προμαχώνα, το ΚΑΜ και άλλα μνημεία για την πραγματοποίηση δεξιώσεων από ιδιώτες χωρίς αποφάσεις των οργάνων του Δήμου;  Ή  μήπως οι αναθέσεις  των περισσότερων δράσεων του Δήμου σε ιδιώτες;

Κύριε Πρόεδρε, ελπίζουμε στο υπό κατασκευή δημόσιο κτίριο, -πρώην κτίριο Λιμεναρχείου (ιδιοκτησίας του ΔΛΤΧ)-, που προορίζεται να στεγάσει υπηρεσίες του νομικού προσώπου να μην προκύψει, τελικά, υποχρέωση-ανάγκη παραχώρησης του σε ιδιώτη/ες προς εκμετάλλευση με πρόφαση την ενίσχυση των οικονομικών του ΔΛΤΧ. »

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook