Διαβάζω αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τις φωτεινές οθόνες ( αν και εκτός λειτουργίας ακόμα , αν δεν κάνω λάθος ) που έχει τοποθετήσει ο Δημος σε κάποια σημεία της πόλης μας . Διάβασα πως η χρήση τους θα αφορά στην ενημέρωση των πολιτών για την κυκλοφορία στην πόλη με στόχο την αποσυμφόρηση της κίνησης και άλλα τέτοια . Και συμφωνώ ότι είναι χρήσιμα όλα αυτά , ειδικά αν πρόκειται να μας ενημερώνουν και για δρόμους που είναι κλειστοί λογω έργων και έτσι να αποφεύγεται εγκαίρως κάθε πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων . 

Δεν έχω πρόβλημα πραγματικά  με αυτές τις πινακίδες . Απλά μια μέρα εκεί που κοιτούσα μια από αυτές σκεφτόμουν πόσο χρήσιμο θα ήταν για την πόλη και το ιστορικό τροχαίων ατυχημάτων που έχουμε να μεταδίδονταν από αυτές τις οθόνες και μηνύματα που θα προέτρεπαν τους οδηγούς να βάζουν τις ζώνες τους , να δένουν τα παιδιά τους  , για να είναι ασφαλή , να μην ξεσπάνε στο τιμόνι το θυμό ή ο,τι είναι αυτό που τους έχει αναστατώσει. Σκεφτόμουν πως εκείνη την ώρα που περιμένει ο άλλος στο φανάρι και πέφτει το μάτι του πάνω στην οθόνη θα ήταν ¨δώρο ¨ για τους κατοίκους αυτής της πόλης το να περνάει μπροστά από τα μάτια τους ένα σχετικό μήνυμα για την οδική ασφάλεια , προκειμένου να τους υπενθυμίσει πως , όταν κινούμαστε στο δρόμο και εμείς και τα παιδιά μας διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο , αν δεν προσέχουμε κάποια πράγματα . 

Θα ήταν μεγάλη η κοινωνική προσφορά του Δήμου μας σε αυτή την πόλη , αν μέσα από αυτή την οθόνη κατάφερνε να πείσει  έστω και έναν παραπάνω να δένει το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο . Θα ήταν μεγάλη η κοινωνική προσφορά του Δημου προς τους πολίτες του που αποδεκατίζονται στους δρόμους της πόλης και στην Εθνική Οδό του νησιού να υπάρξει έστω και ένας λιγότερος ανάπηρος από τροχαίο , έστω και ένας  λιγότερος νεκρός , μια λιγότερη οικογένεια που δε θα βυθιστεί στο πένθος .

Ας δούμε αυτές τις οθόνες που τις κατηγορούν για το αισθητικό τους ¨χαρακτήρα ¨ως μια ευκαιρία να ¨μιλήσουμε ¨σε αυτούς που εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν παρά τους αριθμούς των νεκρών και παρά το δράμα που ζει σχεδόν καθημερινά αυτή η πόλη .Ας αφήσουμε το αισθητικό κομμάτι του πράγματος και ας δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτό το ¨εργαλείο¨ από το Δημο , όχι μονο για να δίνει πληροφορίες για την κίνηση αλλά να ¨προστατεύει ¨΄και όλους αυτούς που βρίσκονται μέσα στην κίνηση και μιλούν στο κινητό , οδηγούν θυμωμένοι , έχουν τα παιδιά τους λυτά στο πίσω κάθισμα , τα έχουν πάνω στα μηχανάκια χωρίς τη στοιχειώδη προστασία του παιδικού κράνους . 

Εστω και ένα κεφάλι να προστατευτεί , έστω και μια οικογένεια να μην κλάψει, από όλες αυτές που είναι αναμενόμενο να κλάψουν , αν εξετάσει κανείς τους ρυθμούς με τους οποίους σημειώνονται τα τροχαία ατυχήματα στην πόλη μας, δεν αξίζει  ;

Ας γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση  , αν πιστεύουν κάποιοι  ότι μπορεί να φέρει αποτέλεσμα . Καμιά φορά βοηθάει στο να συνειδητοποιήσουμε το λάθος που κάνουμε , όταν οδηγάμε χωρίς την απαιτούμενη προσοχή , το να μας το πει ένας ¨ξένος ¨, μια ¨αντιαισθητική¨, κατά άλλους, οθόνη στην είσοδο της πόλης .Μια οθόνη που όλοι θα λατρέψουμε, αν με τη ¨βοήθειά ¨της μπει ένα λιγότερο εκκλησάκι στους δρόμους αυτού του νομού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook