Για αδικαιολόγητη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Χανιά μαζί για το δήμο μας", λίγες ώρες μετά τα επεισόδια στο δημαρχείο Χανίων.

Η δημοτική παράταξη, καταδικάζει τις βίαιες αντιδράσεις ελάχιστων οπως σημειώνει καταστηματαρχών και εργαζομένων του Ενετικού Λιμένα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτές δεν συνιστούσαν ουσιαστικό λόγο για να διακοπεί η συνεδρίαση, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλει την δημοτική αρχή ότι λαμβάνει αποφάσεις χωρίς διαβούλευση, χωρίς προγρραμματισμό και χωρίς σχέδιο.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

Με αφορμή την αδικαιολόγητη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ του Δήμου Χανίων, αποδεικνύεται για  μια ακόμη φορά ότι  η δημοτική αρχή  έχει απωλέσει την ψυχραιμία της. 

Οι « βίαιες αντιδράσεις» ελάχιστου αριθμού καταστηματαρχών και εργαζομένων του Ενετικού λιμένα Χανίων, αναφορικά με την απόφαση του ΔΣ του Δημοτικού λιμενικού Ταμείου  Χανίων,  για τον περιορισμό  της έκτασης, τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στο παλιό λιμάνι, τις οποίες απερίφραστα καταδικάζουμε , δεν αποτελούσαν κατά την άποψη μας τον ουσιαστικό λόγο διακοπής της  συνεδρίασης του Δ.Σ. καθώς η πλειοψηφία των παρευρισκομένων απομόνωσε άμεσα τις ελάχιστες αυτές εξαιρέσεις. Πάραυτα η Δημοτική Αρχή  επέλεξε τη γνωστή  πρακτική της υπεκφυγής για να καλύψει την  αδυναμία της να συνεργαστεί και να συνδιαμορφώσει θέσεις και πολιτικές προς όφελος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Ο διάλογος που ευαγγελίζεται η δημοτική αρχή,  προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων (κατοίκων, επιχειρηματιών, εργαζομένων και θεσμικών αρχών)  και όχι μέρος αυτών, διαφορετικά  είναι  προσχηματικός.

Είναι γνωστό σε όλους πια, ότι η δημοτική Αρχή βαδίζει χωρίς προγραμματισμό, σχέδιο και όραμα για το Δήμο Χανίων, ενώ έχουν περάσει 20 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της. 

Οι συνεχείς αναμορφώσεις του Προϋπολογισμού, η αναβλητικότητα, η αναποτελεσματικότητα, οι αποσπασματικές αποφάσεις, η διγλωσσία και οι  διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα, δηλαδή στην απώλεια της εμπιστοσύνης φορέων, θεσμικών οργάνων και πολιτών, στη μη επίλυση των ζητημάτων  και δεν προσδίδουν τιμή στο θεσμό και στο κύρος της ίδιας της Αυτοδιοίκησης. 

Η επιλογή των συγκρουσιακών λογικών μεταξύ κοινωνικών ομάδων, αποτελεί πάγια τακτική της δημοτικής αρχής, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκειά της.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να εργαστεί μεθοδικά και αποτελεσματικά  για την επίλυση των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τους δημότες μας, τόσο στο κέντρο του Δήμου μας όσο και στις εγκαταλελειμμένες Δημοτικές Ενότητες. 

Οι παρούσες στη συνεδρίαση Δημοτικοί Σύμβουλοι
Της παράταξης «Χανιά, Μαζί για το Δήμο μας»
Νάνσυ Αγγελάκη, Μαρία Κοκκινάκη, Χρυσούλα Χατζηδάκη