Ευθεία επίθεση στο Διεθνές νομισματικό ταμείο εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαχώρισε τη στάση της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ από τους «αξιωματούχους» που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι υπάρχει «κοινός τόπος» μεταξύ της διευθύντριας του Ταμείου και της κυβέρνησης στην αντίληψη ότι θα ήταν «ανοησία» να εξωθηθεί η Ελλάδα σε πιστωτικό γεγονός. Αντίθετα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Πόουλ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου χωρίς, όμως, να τους κατονομάσει

«Από το 2010 και μετά έχουν γίνει αρκετές ανοησίες στα προγράμματα της Ελλάδας, με συνέπεια τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και μία πρωτοφανή για την Ε.Ε. ανθρωπιστική κρίση, την εκτίναξη της ανεργίας, την απώλεια του ενός τετάρτου του εθνικού πλούτου, την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Επιπλέον σημείωσε ότι «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και θα κλείσει εντός ολίγων ημερών, μέχρι τις 22 Απριλίου»

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κλίμα γενικευμένης υποστήριξης της θέσης της ελληνικής κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει μέσα σε λίγες ημέρες, μέχρι τα μέσα Απριλίου. Ανέφερε επίσης ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν τώρα τα δυσκολότερα μέτρα, ενώ κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι επιθυμεί να επαναφέρει στο τραπέζι μέτρα τα οποία έχουν βγει εκτός ατζέντας.

«Το ΔΝΤ αρνείται τη συμφωνία που υπέγραψε τον Ιούλιο και ζητά περισσότερα μέτρα για να στηρίξει συζήτηση για το χρέος. Κι όμως, στη συμφωνία προβλέπεται να ανοίξει συζήτηση για το χρέος μετέπειτα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο αίτημα του κόμματος της Νέας Δημοκυατίας  περί Εξεταστικής για το τρίτο μνημόνιο είπε: «Αν η ΝΔ θέλει να κάνει Εξεταστική για τα capital controls, την καλώ να την καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όσοι θέλουν να στήσουν μια ιστορική φάρσα, θα πέσουν στο κενό»

Και συνέχισε: «Το ΔΝΤ ζητά μέτρα που τινάζουν στον αέρα τη συμφωνία του Ιουλίου. Είναι να σαν μας λένε να πηδήξουμε από τον 5ο όροφο και αυτοί θα μας πιάσουν. Το Ταμείο ναι μεν θέλει μείωση στόχων, αλλά τα μέτρα που ζητά για να πιαστούν οι στόχοι είναι παράλογα».

«Φτάσαμε στα πολιτικά μας όρια, υπογράφοντας τη συμφωνία του Ιουλίου. Θα την τηρήσουμε, δεν θα κάνουμε παραπάνω, αλλά ούτε λιγότερο. Είναι οξύμωρο να θέλουν κάποιοι να διαλυθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη, γιατί δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την αποτυχία τους» σημείωσε ακόμη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook