Το ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 9 Απριλίου 17:00 – 22:00 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016  09:30 – 15:30, ανοικτή Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα» στο 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου.  

Η διημερίδα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων, γονείς, νέους και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να ακούσουν, να ρωτήσουν, να ενημερωθούν για τις συνθήκες απασχόλησης και να πάρουν τις βέλτιστες αποφάσεις ως προς την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους διαδρομή.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες. Στην πρώτη θα υπάρχουν δεκάλεπτες εισηγήσεις των φορέων, ενώ στο δεύτερο μέρος οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ατομικά, από τους εκπρόσωπους  του κάθε φορέα στα περίπτερα πληροφόρησης που θα έχουν διαμορφωθεί. Στην τρίτη ενότητα θα υλοποιηθούν για μαθητές βιωματικά εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού. Στο πλαίσιο της διημερίδας θα υπάρχουν καλλιτεχνικά δρώμενα.

Τη διημερίδα συνδιοργανώνουν  με το ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.