Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα οι γραμματείες Χανιών –Ρέθυμνου- Ηρακλείου –Λασιθίου του ΠΑΜΕ με φόντο την παγκρήτια συγκέντρωση κατά του ασφαλιστικού που οργανώνουν την Πέμπτη στην πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά όσα είπαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ:

“Έχουμε τεράστιο χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε τα μέτρα – σφαγείο της κυβέρνησης να μην περάσουν.

Οι τακτικισμοί της κυβέρνησης, η βρώμικη προπαγάνδα της δεν ξεγελάει πια κανέναν. Όλοι γνωρίζουμε πλέον, πολύ καλά, τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα της. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο!

Η κυβερνητική προπαγάνδα των κόκκινων γραμμών έχει σβήσει προ πολλού! Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων!

Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο.

Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο.

Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους!

Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!

Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!    

Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ΕΚ . Εξαγγέλλουν με μια ανακοίνωση την απεργία και στην πράξη δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε παιχνίδι υπονόμευσης των απεργιακών αγώνων.

Καμιά εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τις ανατροπές στο ασφαλιστικό ως μια απλή επίθεση φοροεισπρακτικού χαρακτήρα.

Τον ΕΚ που με νοθείες και άπατες ελέγχει τα ΕΚ τρανταχτό παράδειγμα το ΕΚΗ που η  ΓΣΕΕ που έχει την πλειοψηφία ο εργοδοτικός κυβερνητικός  συνδικαλισμός   ακύρωσε 2 αντιπροσώπους του ΕΚΗ.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο  βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι με τα ελάχιστα!.

Δεν υποχωρούμε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Σήμερα ο  καθένας από εμάς έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα, άρα και η περιοχή  μας με τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης – ΕΕ. Πολλοί εργαζόμενοι που μέχρι χθες ζούσαν αξιοπρεπώς, σήμερα δεν μπορούν να επιβιώσουν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για αυτούς και τις οικογένειές τους. Δεν είναι δικό μας το φταίξιμο! Η ανεργία αποτελεί τη σύγχρονη μάστιγα. Η τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει ο καθένας μας, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ. Η απλήρωτη εργασία είναι συνέχεια της. Οι εργαζόμενοι βλέπουν συνεχώς δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά τους. Ενώ ταυτόχρονα άνεργοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι έχουμε λογαριασμούς, νοίκια να μας “κυνηγάνε” και τα χρέη της οικογένειάς μας να μην έχουν τέλος.

Το  Προσφυγικό «είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής κατεύθυνσης, που κάνει το φτωχό φτωχότερο και τον πλούσιο πλουσιότερο»

 Με τους κυνηγημένους είμαστε από την ίδια πλευρά, την πλευρά των καταπιεσμένων.

Καλούμε και τονίζουμε ότι κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, πρέπει να είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! Να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του! Να μην τρέμει τη στιγμή που θα αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και στις σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες που μαστίζουν όλο και περισσότερους κλάδους! Να έχει σύνταξη όταν θα φεύγει κατάκοπος από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο , σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο να κάνει την επιτυχία της απεργίας δική του υπόθεση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία σε διαρκή, καθημερινή οργάνωση της πάλης, σε καθημερινή προεργασία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.

Οι γραμματείες του ΠΑΜΕ στην Κρήτη  καλούμε τα σωματεία τους εργαζόμενους , τους ανέργους , και όλο το κρητικό λαό να δώσει το παρόν στην 48 ωρη απεργία με την πρώτη μέρα στους κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στης πρωτεύουσες τον νόμο και την δεύτερη μέρα της 48 ωρης απεργίας σε παγκρητια συγκέντρωση στης 11 πμ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.  

Όλοι και όλες στον αγώνα.

Όλοι στους δρόμους

Να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook