1. Εφοδιαστείτε με προϊόντα τα οποία είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας σας (λιπαρή, μικτή, ξηρή)

2. Καθαρίστε καθημερινά την επιδερμίδα σας δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ).

3. Τις κρέμες νύχτας καλύτερα να τις αποφεύγετε. Μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε ως βάση μεικ απ πριν τη βραδινή σας έξοδο. Μόλις γυρίσετε σπίτι, καθαρίστε κανονικά το πρόσωπο σας και απλώστε έναν ορό (serum). Αποφύγετε την περιοχή των ματιών.

4. Εφαρμόστε συχνά την παρακάτω μέθοδο που απομακρύνει τους ρύπους: βράστε σε ένα κατσαρολάκι νερό με λεμόνι και πέταλα τριαντάφυλλου και σταθείτε πάνω από τους υδρατμούς. Για να τους συγκρατήσετε, τοποθετήστε πάνω από το κεφάλι σας μια πετσέτα. Στη συνέχεια, προχωρήστε κανονικά με τον καθαρισμό. Τέλος, φροντίστε να ξεπλύνετε την επιδερμίδα σας με άφθονο κρύο νερό.

5. Μετά τον καθαρισμό ακολουθεί πάντα η τόνωση. Είναι ένα απαραίτητο βήμα για ακόμη πιο λαμπερή επιδερμίδα.

6. Μην ξεχνάτε την περιοχή της μύτης που συγκεντρώνει αρκετή λιπαρότητα και ρύπους. Με την τονωτική λοσιόν καθαρισμού και το βαμβάκι επιμείνετε κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

7. Κυρίες μου, εννοείται ότι δεν πάμε ποτέ για ύπνο χωρίς να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υπάρχουν και τα μαντιλάκια καθαρισμού μίας χρήσεως. Όποτε δεν υπάρχουν δικαιολογίες!

8. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα καθαρισμού για το πρόσωπο στην περιοχή των ματιών. Δεν είναι οφθαλμολογικά ελεγμένα και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργίες.

9. Κάντε καθαρισμό και ενυδάτωση πριν το μακιγιάζ σας! Βοηθά το μεικ απ να απλωθεί καλύτερα και το πρόσωπο να δείχνει πιο φυσικό, φρέσκο και λαμπερό.

10. Sos: πριν τον καθαρισμό σας βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι πεντακάθαρα.

jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook