Μετά την Ανακοίνωση των 51 Δήμων και τον αποκλεισμό της Κρήτης από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 8μηνης απασχόλησης ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατική Συμπαράταξη, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προέβη στην παρακάτω δήλωση:  

«Εδώ και καιρό είχαμε καταγγείλει τη μεθόδευση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης να μην συμπεριλάβει τους Δήμους της Κρήτης στους 51 που θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 8μηνης απασχόλησης,  για 19.518 ανέργους, μεθοδεύοντας τα κριτήρια επιλογής τους. 

Παράλληλα με τις δικές μας κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, ζητήσαμε και τη συνδρομή των συναδέλφων βουλευτών της Κρήτης που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ,  προκειμένου να γίνει δίκαιη κατανομή σε Δήμους όλων των Περιφερειών. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κουρουμπλής που δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει τέτοια αδικία για τους Δήμους και τους ανέργους της Κρήτης, μάλλον δεν ασχολήθηκε με το θέμα, αφού η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης για τους υπόλοιπους 34 Δήμους που επελέγησαν, μετά τους 17, δυστυχώς επιβεβαιώνει όσα είχαμε καταγγείλει και δεν περιλαμβάνεται κανένας Δήμος από την Κρήτη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook