Το καραβάνι αλληλεγγύης της Κρήτης με ανθρωπιστική βοήθεια που πρόσφεραν οι κρητικοί βρίσκεται πλέον στα χέρια του Κέντρου Διαχείρησης της Αττικής και μάλιστα ορισμένα από τα είδη της κρητικής αποστολής βρίσκονται ήδη καθοδόν για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και την Ειδομένη.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Γ.Γ. του Υπ.Οικονομίας  Αντώνης Παπαδεράκης υποδέχτηκαν το πρωί  και ξενάγησαν το κλιμάκιο από την Κρήτη στους χώρους του Κέντρου Διαχείρισης της βοήθειας και τους εξήγησαν πως διαχειρίζεται και πως διανέμεται η βοήθεια.

Ο συνολικός όγκος της κρητικής ανθρωπιστικής βοήθειας  που παραδόθηκε στο Κέντρο Διαχείρισης βοήθειας υπολογίζεται στους 40 τόνους και περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης , τρόφιμα και φάρμακα. Από την Αθήνα αναμένεται να διανεμηθούν στα διάφορα κέντρα φιλοξενίας  προσφύγων ανά την Ελλάδα, ενώ ήδη τα φάρμακα που προσφέρθηκαν από τον Σύλλογο Φαρμακοποιών Ηρακλείου και την ΣΥΦΑΚ ταξιδεύουν  για την Ειδομένη.

Στην αποστολή για το καραβάνι αλληλεγγύης της Κρήτης συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης,ο δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Κλογεράκης, ο δήμαρχος Αρχανών Μ.Κοκοσάλης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, ο αντιδήμαρχος Ανωγείων Γ. Σμπώκος  και τα  μέλη του Συντονιστικού Κρήτης  για τους πρόσφυγες  Ρούσσος Κυπριωτάκης και η  Φανή Κουτσουμπού.

Νωρίτερα το πρωί τα μέλη της αποστολής με την άφιξη τους στο λιμάνι  του Πειραιά επισκέφθηκαν τις δομές φιλοξενίας εκεί.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

« Για άλλη μία φορά ο λαός της Κρήτης έδειξε έμπρακτα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται με τον πιο σκληρό τρόπο. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας που γίνεται για την ανακούφιση των προσφύγων και αποδεικνύει καθημερινά την πολύτιμη συμβολή της στη διαχείριση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος.

Είναι πλέον κοινή πεποίθηση πως αποτελεσματικές λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από συμπράξεις των δήμων, των τοπικών κοινωνιών και των εθελοντικών οργανώσεων με την κεντρική κυβέρνηση.

Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού θα βοηθήσει στην ανθρωπιστική πάνω από όλα διαχείριση του προβλήματος. Θα κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτό το επίπεδο και θα παραμείνουμε στο πλευρό των προσφύγων για όσο χρειαστεί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook