Σημαντικά προβλήματα στον ΒΟΑΚ που μένουν χωρίς λύση εδώ και χρόνια

Σημαντικά προβλήματα παρουσιάζει ο ΒΟΑΚ, ένα θέμα που πολλές φορές έχει επισημανθεί και όμως δεν φαίνεται να δίνεται λύση.

Σαφώς το πάγιο αίτημα για την δημιουργία ενός σύγχρονου δρόμου που να διατρέχει από άκρη σ’ άκρη το νησί, είναι το πρώτο στην λίστα, ωστόσο υπάρχουν μία σειρά από μικρότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλά οι αρμόδιοι δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να λύσουν και δεν φαίνεται και «φως στον ορίζοντα».

Φως όμως δεν υπάρχει ούτε στους κόμβους. Ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος στους κόμβους κατά μήκος της εθνικής οδού Χανίων – Ηρακλείου και βεβαίως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους οδηγούς. 

Ωστόσο το πρόβλημα είναι και με τους πεζούς, αφού σε πολλά σημεία οι στάσεις του ΚΤΕΛ είναι πάνω στον δρόμο.

Παρόλο που στις αρχές του έτους η Περιφέρεια Κρήτης είχε προαναγγείλει έργα 100 εκατομμυρίων ευρώ (!) για το 2016,  μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι αναφορικά στο φωτισμό, την ώρα που η τουριστική σεζόν θα φέρει μερικές χιλιάδες ακόμα αυτοκίνητα ξένων επισκεπτών να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κρήτης. 

Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΒΟΑΚ.

Μεταξύ άλλων η άσφαλτος σε πολλά σημεία πρέπει να αλλαχτεί, τα κλαδιά των δέντρων βρίσκονται μέσα στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ οι διαγραμμίσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες και πολλά άλλα. 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook