Κλίμα ύφεσης και προβληματισμού κυριαρχεί στις τάξεις των εμπόρων του Ηρακλείου καθώς η αγοραστική κίνηση καταγράφει πτωτική τροχιά με τους καταναλωτές να εμφανίζονται διστακτικοί στο να προχωρήσουν σε αγορές. 

Το σκηνικό οικονομικής αβεβαιότητας έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού και παρά τις χαμηλές τιμές σε είδη ένδυσης και υπόδησης (κυρίως) η κίνηση κινείται στα.. ρηχά. 

Οι επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου ετοιμάζονται για μπαράζ προσφορών με φόντο και την περίοδο του Πάσχα σε μία προσπάθεια να αναθερμανθεί η αγορά. 

Η συνολική πτώση ξεπερνά το 35% σε σχέση με πέρυσι με τους εμπόρους να κάνουν λόγο για μπαράζ λουκέτων τα οποία βρίσκονται προ των πυλών. 

Κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί με σιγουριά την επόμενη μέρα για την αγορά του Ηρακλείου, καθώς η γενικευμένη κρίση από την μία και η πολιτική αβεβαιότητα από την άλλη φαίνεται πως δίνουν και την χαριστική βολή στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.”Είμαστε προβληματισμένοι καθώς η κίνηση είναι περιορισμένη. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει την λύση και να βοηθήσει τους εμπόρους με αναπτυξιακά μέτρα. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση το μέλλον θα είναι δυσοίωνο”, τονίζει ο Βασίλης Καραϊσκος που δραστηριοποιείται στο κέντρο του Ηρακλείου. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook