Σημειακές τροποποιήσεις, υπερυψωμένες διαβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, μονοδρόμησεις, αλλαγή του τρόπου λειτουργίας -της μέχρι σήμερα τοπικής κυκλοφορίας- πιθανή μονοδρόμηση της γέφυρας Αγίου Νικολάου, συζητήθηκαν  μεταξύ άλλων στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (5/4) στο Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία του συγκοινωνιολόγου κ. Δημήτρη Ρέντζου.

Στόχος των τροποποιήσεων που ήδη έχουν συζητηθεί στην  επιτροπή κυκλοφορίας του δήμου και εν πολλοίς έχουν προταθεί από τον ίδιο τον μελετητή σε προηγούμενο χρόνο, αποτελεί η αλλαγή στην λογική  κυκλοφορίας, τόσο στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά και περιφερειακά. 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ενημέρωσε ότι: ουσιαστικά οι προτάσεις που κατατέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά στην παραπάνω σύσκεψη, στοχεύουν κυρίως στο να αποσυμφορηθεί η πόλη από την κυκλοφορία μικρών και μεγάλων οχημάτων- γεγονός – που θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες αλλά και στους ξένους επισκέπτες να περπατούν απρόσκοπτα και να γνωρίζουν κάθε τι ενδιαφέρον που υπάρχει σε μια πραγματικά ιδιαίτερη πόλη.

Επίσης όπως έκανε γνωστό, ο μελετητής , αναμένεται έως το τέλος Απριλίου, να έχει καταθέσει συγκεκριμένες- επί των κυκλοφοριακών θεμάτων προτάσεις -προκειμένου να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου  Νικολάου κ. Αντώνης  Ζερβός, ο συγκοινωνολόγος κ. Δημ Ρέντζος, η αρμόδια επι των κυκλοφοριακών θεμάτων αντιδήμαρχος κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, ο αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αλεξάκης, η Δ.Σ κ. Έφη Βελημβασάκη, ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννης Στεφανάκης, τεχνικοί σύμβουλοι, και εκπρόσωποι της Δ/νσης μελετών του Δήμου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook