Χιλιάδες παλιές και «παροπλισμένες» μοτοσικλέτες σχηματίζουν σωρούς στο «νεκροταφείο δίτροχων» της νότιας Κίνας. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται οι «λόφοι» μηχανών που καλύπτουν κάθε σημείο- και αυξάνονται καθ’ ύψος- σε χώρο κοντά σε αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Guangdong.

Ηλεκτροκίνητα δίτροχα, μοτοσικλέτες, τρίκυκλα και άλλα οχήματα σωριάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Τα δίτροχα κατασχέθηκαν από την αστυνομία όταν τέθηκε σε εφαρμογή η πιο αυστηρή απαγόρευση, με στόχο τον περιορισμό της κυκλοφορίας παράνομων ή αδήλωτων πλαϊνών θέσεων στις μοτοσικλέτες.

Αρχής γενομένης από αυτό το μήνα, η απαγόρευση ισχύει και για τα μηχανοκίνητα τρίκυκλα, πολύ δημοφιλές μέσο μεταφοράς στη χώρα.

Περίπου 18.000 οχήματα κατασχέθηκαν μέσα σε 11 ημέρες και σύμφωνα με τη Daily Mail, που επικαλείται κινεζικά μέσα, στους αστυνομικούς δίνεται μπόνους για κάθε κατάσχεση.

Το 2008 η αστυνομία της Yangdong είχε καταστρέψει 14.277 μηχανές στο πλαίσιο εφαρμογής άλλης απαγόρευσης. Τον περασμένο Μάρτιο στην περιοχή Hangzhou κατασχέθηκαν 100.000 οχήματα επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις στα όρια εκπομπών αερίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 16 εκατομμύρια οχήματα θα προορίζονται για παλιοσίδερα στην Κίνα το 2020.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook