Σε εξέλιξη είναι αυτή την περίοδο εργασίες  αποκατάστασης των βλαβών που έχει υποστεί ο ηλεκτροφωτισμός στους κόμβους του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, οι οποίοι είναι «βυθισμένοι» στο σκοτάδι, όπως παρουσίασε το Flashnews.gr

Όπως είπαν στο Flashnews.gr οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, στα τέλη Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 24 Φεβρουαρίου συμβασιοποιήθηκε εργολαβία συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού σε όλους τους κόμβους του ΒΟΑΚ.

Οι εργασίες των συνεργείων των εργολάβων γίνονται τμηματικά  και ήδη είναι σε εξέλιξη στο Λασίθι, καθώς και στον κόμβο Σκαλέτα – Σφακάκι του Ρεθύμνου.

Η διαβεβαίωση των υπευθύνων της Διεύθυνσης προς το Flashnews.gr είναι πως από την Δευτέρα συνεργεία θα εργασθούν και στους κόμβους του ΒΟΑΚ στο Νομό Χανίων, αρχής γενομένης από τον κόμβο Κολυμπαρίου.

«Θα ελέγξουμε και θα αποκαταστήσουμε τον φωτισμό σε όλους τους κόμβους» ήταν η δήλωση της επιβλέπουσας του έργου.

Βέβαια σε απαντητικό έγγραφο της υπηρεσίας  προς  πολίτες των Χανίων με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου  – που έχει στην διάθεσή του το Flashnews.gr – αναφέρεται ότι τα συνεργεία στο Νομό Χανίων, λόγω των πολλών προβλημάτων, θα ξεκινούσαν στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους, η καθυστέρηση οφείλεται στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση άδειας έτσι ώστε να μπορούν τα συνεργεία του εργολάβου να εργασθούν στο οδικό δίκτυο.

Πάντως, εκτός από τις ζημιές που προκαλούν τα τρωκτικά, όπως γίνεται αναφορά και στο έγγραφο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις κλοπές των χάλκινων καλωδίων.

«Ειδικά στο Νομό Χανίων το πρόβλημα με τις κλοπές των καλωδιώσεων είναι τεράστιο» μας ανέφεραν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook