Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συμμετοχή της Πέμπτης 7 Απριλίου, στην δημοτική αγορά των Χανίων απευθύνουν σωματεία και φορείς της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων σημειώνει:

“Καλούμε τους συναδέλφους σε καθολική συμμετοχή, για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι εμείς και οι μαθητές μας θα συνεχίσουμε να έχουμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Καλούμε σε αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, για να μη φτάσει καν στη βουλή το αντί-ασφαλιστικό τερατούργημα! Είναι ένα σκληρό αντιασφαλιστικό σχέδιο, που χτυπά όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία και το λαό, που αλλάζει ριζικά το χάρτη της κοινωνικής ασφάλισης μετατρέποντας τη σε προνοιακό επίδομα.

Η ΕΛΜΕ Χανίων θα έχει δυναμική παρουσία μαζί με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τα συντονιστικά εργαζόμενων και κλάδων, συλλογικότητες του κινήματος, φοιτητικούς και αγροτικούς συλλόγους  στην ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και στη συγκέντρωση Πέμπτη 7/4, 11:00 Πλατεία Αγοράς”.

Ανακοίνωση – κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου

“Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο συμπαραστέκεται στην 24 Πανελλαδική Απεργία και στο Συλλαλητήριο που οργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7 Απριλίου 2015 και ώρα 11 το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης με μέτρα που οδηγούν το λαό μας σε περεταίρω φτώχεια και εξαθλίωση. 

Τα μέτρα-σφαγείο  που προτείνουν δεν συνιστούν  «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή  των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016  και προβλέπει την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για  όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. 

Παράλληλα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Κυβέρνηση προωθεί  νέες σημαντικές  αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους  για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017. 

Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων,  των αγροτών κλπ,  φτωχοποιούν  και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά. 

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν και πάλι μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Συνεχίζουμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας, μέσα από τα συνδικάτα, για την 48ωρη απεργία που θα εξαγγελθεί όταν θα πάει για κατάθεση  στην Βουλή ο νέος νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook