Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα δηλώσει ένοχος για μικρότερες κατηγορίες ούτε θα καταλήξει σε συμφωνία με τον εισαγγελέα στο πλαίσιο της υπόθεσης σεξουαλικής επίθεσης που εκκρεμεί εναντίον του στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε την Πέμπτη ένας δικηγόρος του.

\”Δεν θα διαπραγματευτεί για οποιοδήποτε θέμα και δεν θα δηλώσει ένοχος για πλημμέλημα\”, δήλωσε ο Ουίλιαμ Τέιλορ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

\”Η μόνη αποδεκτή κατάληξη (για την υπεράσπιση) είναι η απόσυρση όλων των κατηγοριών\”, πρόσθεσε ο Τέιλορ.

Οι δικηγόροι του Στρος-Καν και ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς, που έχει αναλάβει την υπόθεση, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την αναβολή της επόμενης συνεδρίασης του δικαστηρίου, η οποία ορίστηκε για την 1η Αυγούστου αντί της 18ης Ιουλίου που είχε ανακοινωθεί αρχικά, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος και στις δύο πλευρές για να ερευνήσουν την υπόθεση.

Οι δικηγόροι του Στρος-Καν έχουν εκφράσει πάντως την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχουν αποσυρθεί οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που βαραίνουν τον πελάτη τους.

Σύμφωνα με τον Τέιλορ δεν είναι πιθανό να ληφθούν αποφάσεις στη συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου.

\”Είναι μία συνεδρίαση ρουτίνας στην οποία οι δύο πλευρές θα εξηγήσουν σε ποιο στάδιο είναι η έρευνά τους\”, επεσήμανε ο δικηγόρος στην εφημερίδα Le Parisien. \”Ο δικαστής θα πει \’σας ευχαριστώ και μπορείτε να επιστρέψετε σε τρεις εβδομάδες ή τον Σεπτέμβριο\’\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook